De reizigerstunnel ligt al een paar weken klaar op het bouwterrein naast het station.
De reizigerstunnel ligt al een paar weken klaar op het bouwterrein naast het station. GP Foto

Rechter behandelt geschil rond spoortunnel in februari

17 januari 2020 om 18:14 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De rechtbank behandelt dinsdag 18 februari de gerechtelijke procedure die ProRail is gestart tegen Ballast-Nedam Infra. De uitspraak wordt een maand later verwacht. Dan is er eindelijk duidelijkheid over de voortgang van de bouw van de reizigerstunnel bij station Gorinchem.

De bouw van deze reizigerstunnel werd in februari 2019 stop gezet nadat onder het werkterrein op 2,5 meter diepte twee oude putten bleken te liggen. Vanwege gevaar op verzakkingen kon de loodzware heistelling, die nodig is om palen en damwanden te slaan, niet worden geplaatst. Vervolgens ontstond een langlopend conflict over wie er verantwoordelijk is voor het niet eerder 'ontdekken' van deze putten en de opgelopen vertraging. Aan dat conflict lijkt nu in maart van dit jaar een einde te komen als de rechter uitspraak doet in deze kwestie. 

De reizigerstunnel in Gorinchem zou eigenlijk in december 2019 gereed moeten zijn. ProRail wil de tunnel in 2021 alsnog laten bouwen. Of dat wordt gehaald, is op dit moment niet te zeggen.

Ondertussen ligt de reizigerstunnel in kwestie al weer enige tijd op het bouwterrein naast het station. De leverancier had geen ruimte meer om de constructie nog langer op eigen terrein te stallen. Daarop heeft aannemer Ballast-Nedam Infra het kunstwerk opgeborgen op het bouwterrein bij station Gorinchem. De betrokken partijen zijn met elkaar in overleg over het toegankelijker maken van het bouwterrein. 

advertentie
advertentie