Ewa Panas in haar praktijk.
Ewa Panas in haar praktijk. Eline Lohman

Start-up van de maand: In Balans met Ayurveda Gorinchem

17 april 2024 om 15:04 Zakelijk

GORINCHEM In Balans met Ayurveda aan de Smakheul in Gorinchem is een toevluchtsoord voor innerlijke rust en herstel. Eigenaresse Ewa Panas (41) wil mensen graag kennis laten maken met de kracht van Ayurveda, een oude geneeskunde uit India.


door Eline Lohman

Ayurvedisch arts Ewa is gespecialiseerd in detox- en verjongingskuren. Je kunt bij haar terecht voor losse, kleine ontspanningsbehandelingen zoals massages voor ontspanning en het tot rust brengen van emoties, maar ook voor langdurige kuren die voor een transformatie in het lichaam en in de geest zorgen. Tijdens haar studie dacht Ewa dat ze in een kantoor als arts zou komen te werken na haar opleiding en puur medicatie zou voorschrijven, maar het liep anders. 

DIEPE INDRUK

Voor haar stage ging ze naar India en daar kwam Ewa in aanraking met ayurvedische detoxkuur, wat een diepe indruk op haar maakte. Ze zag met eigen ogen hoe mensen aantoonbaar baat hadden bij het reinigen van onder meer de darmen en lever. Zij werkte eerder bij een Ayurvedisch gezondheidscentrum en is nu haar eigen weg ingeslagen en daar ik ze wat blij mee. ,,Mijn werk gaat niet alleen over wat ik doe, maar vooral over wie ik help en wie bij mij terecht komt. Ik voel een sterke verbondenheid met vrouwen die de uitdagingen van ouder worden ervaren en vastberaden zijn om zich niet neer te leggen bij de klachten die erbij horen. Voor hen betekent ouder worden niet dat ze moeten leren leven met vermoeidheid, hormonale schommelingen, pijnlijke gewrichten en spijsverteringsproblemen. Ze zoeken naar een natuurlijke weg naar herstel, naar een manier om zich weer levendig en energiek te voelen. En hier help ik ze bij. Velen voelen zich zo goed na bijvoorbeeld een detoxkuur dat ze jaarlijks terugkomen voor onderhoud. Niet omdat ze moeten, maar omdat ze willen blijven investeren in hun gezondheid.”

EEN NIEUWE STROOM VAN ENERGIE

 Die helende werking kan de Ayurvedisch arts wel verklaren. ,,Mijn klanten voelen zich door Ayurveda - een geneeswijze waarbij naar de hele persoon gekeken wordt en niet naar één klacht - helderder, krijgen een nieuwe stroom van energie. Door bijvoorbeeld een detox-kuur gaan alle kanalen in het lichaam stromen en dat merk je. Niet alleen je fysieke klachten aanzienlijk verminderen maar ook je huid gaat stralen, je haar glanst meer, je hormonale balans is beter en je hebt meer energie - je voelt je gewoon jonger en gelukkiger. Vervolgens moet je wel goed voor je lijf zorgen dus ik bied ook voeding- en kruidenondersteuning.”


TOT RUST

Dat doet Ewa in een omgeving waarin je helemaal tot rust komt. De kleinschalige praktijk straalt ontspanning uit en dat is precies wat je kunt verwachten bij haar. ,,Ik wilde een plek maken waar vrouwen kunnen uitrusten en even kunnen resetten. Dat doen we veel te weinig, vind ik. Het is voor mij een uitdaging om met alle facetten van het ondernemen bezig te zijn, maar dit gaat niet ten koste van het plezier dat ik in mijn werk heb. Veel mensen kennen Ayurveda niet. Zonde - we concentreren ons te vaak op de buitenkant, terwijl als je je innerlijk verbetert, je dit ziet aan de buitenkant.” Kennismaken met Ewa Panas en Ayurveda? Kijk op inbalansmetayurveda.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie