Afbeelding

Woning in Herwijnen gesloten na vondst drugs

16 februari 2024 om 17:49 Misdaad

REGIO Burgemeester Servaes Stoop van West Betuwe heeft een woning in Herwijnen voor zes maanden afgesloten. De politie heeft eerder deze woning doorzocht naar aanleiding van een opsporingsonderzoek. Hier werden een grote hoeveelheid GHB, amfetamine en morfine gevonden en in beslaggenomen. 

De vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom besloot de burgemeester om het pand tijdelijk te sluiten. In een gezamenlijke actie van politie, boa’s en team veiligheid van de gemeente West Betuwe is het pand geïnspecteerd en verzegeld. Tijdens een sluiting kan een pand niet worden bewoond of gebruikt. 

Een tijdelijke sluiting stopt de drugsproductie en handel vanuit een pand. De aanloop houdt op en het pand verdwijnt uit het drugscircuit. De buurt wordt weer rustig en veilig. Zo beschermt de gemeente West Betuwe de buurt. Het verbreken van het zegel is strafbaar. Er hangt een poster op het raam van het drugspand, zodat de buurt weet dat het pand wordt aangepakt. ,,Sluiting van een woning is een stevige maatregel”, zegt burgemeester Stoop. ,,Het is tegelijkertijd ook een duidelijk signaal dat we dit soort middelen niet in onze gemeente willen hebben.”

.

advertentie
advertentie