De verzegelde garagebox in de Gildenwijk
De verzegelde garagebox in de Gildenwijk Politieteam Lek Merwede

Spoedsluiting van garagebox in de Gildenwijk

Misdaad

[GORINCHEM] Burgemeester Reinie Melissant heeft vrijdag na politieonderzoek een garagebox in de Gildenwijk met spoed laten sluiten. In de garagebox werden materialen voor een hennepkwekerij en 24 cilinders lachgas aangetroffen.

Dankzij een oplettende melder ging de politie op onderzoek uit in de garagebox. Er waren signalen dat deze box gebruikt werd voor de opslag van lachgas. Tijdens dit onderzoek werden er vermoedelijk verdovende middelen, materialen voor een hennepkwekerij en snus aangetroffen. Snus is een soort vochtige tabak in poedervorm met een hoge dosis nicotine. Het is nog relatief onbekend voor de meeste mensen maar razend populair. Snus is geen drugs maar wel strafbaar in Nederland. Tevens werden 24 cilinders met lachgas ontdekt.. De niet toegestane goederen zijn in beslag genomen en afgevoerd. De verdachte is bekend en zal later worden verhoord.

,,Ook in dit geval konden we dit onderzoek uitvoeren dankzij een oplettende melder. Ziet u zaken die het daglicht niet kunnen verdragen schroom dan niet om te melden. We hebben u als melder nodig om onze leefomgeving ook leefbaar te houden”, zo schrijft het politieteam Lek Merwede op haar Insta account.

advertentie
advertentie