Zondag werd forensisch onderzoek gedaan bij een woning aan de Hendrik Verschuringstraat
Zondag werd forensisch onderzoek gedaan bij een woning aan de Hendrik Verschuringstraat Lex van Steenis

Bewoners Hendrik Verschuringstraat ontdaan door incident

13 september 2022 om 19:30 Misdaad

GORINCHEM Bewoners van de Hendrik Verschuringstraat zoeken steun bij elkaar na het incident van afgelopen zondag. Een 48-jarige man en een een 54-jarige vrouw werden levenloos in een woning aangetroffen. Voor het perceel waar het incident zich zondag afspeelde, liggen enkele bossen bloemen en kaarten. Buurtbewoners gingen vanmiddag op straat met elkaar in gesprek over het drama.

door Lex van Steenis

Baki Pinar woont tegenover de woning waar zondag twee personen levenloos werden aangetroffen. Hij vertelt dat hij de hulpdiensten zag aankomen. ,,Toen ik de hulpdiensten zag, begreep ik al snel dat er iets ernstigs was gebeurd. In de avond werd een witte tent opgesteld tegenover mijn huis voor onderzoek. Ik heb die nacht onrustig geslapen en ben meerdere malen wakker geworden. Dan keek ik uit het raam en zag dat de politie nog met het onderzoek bezig was. Het is erg wat er is gebeurd. Ik sprak bijna dagelijks met mijn overbuurvrouw. Het was een vriendelijke vrouw. Ze is een tijd alleen geweest. Ze woonde nog maar kort samen met haar nieuwe vriend. Zaterdag is de politie nog bij de woning geweest. De vriend stond buiten met ontbloot bovenlijf.”

EENZAAM HUISDIER Volgens Baki loopt de kat van de overleden bewoners sinds zondag buiten. Hij vertelt dat hij zich verantwoordelijk voelt voor de kat. ,,Ik kijk regelmatig hoe het met de kat gaat. Ik geef hem eten en heb een bakje water voor het huis gezet. Ik vind het echt zielig. Ik heb een hokje neergezet, zodat de kat droog kan zitten en hoop dat de kat snel onderdak krijgt. Daar wordt aan gewerkt heb ik gehoord. Tot die tijd zorg ik voor de kat.”

REACTIE BURGEMEESTER Burgemeester Reinie Melissant plaatste op 11 september een bericht op Twitter over het incident. ,,Triest bericht ontvangen van de politie dat twee overleden personen in een woning zijn aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat er gebeurd is. Het politieonderzoek loopt. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen. Ook voor de hulpdiensten.”

ONDERZOEK De politie onderzoekt de toedracht en sluit een misdrijf niet uit. Enkele buurtbewoners werden door agenten in burger gehoord. Mensen die informatie hebben wat van belang kan zijn voor het politieonderzoek kunnen hun informatie delen met de politie door te bellen naar 0900-8844. Anoniem bellen kan naar 0800-7000.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie