Afbeelding
Patricia van Ommeren

Drie weken gevangenisstraf en contactverbod voor Gorcumer die burgemeester Gorinchem bedreigde

6 december 2023 om 16:36 Misdaad

GORINCHEM De 62-jarige Gorcumer die vorige maand burgemeester Reinie Melissant bedreigde, kreeg van de politierechter 3 weken gevangenisstraf opgelegd. Aangezien hij al een maand in voorarrest zat, kwam bij per direct vrij. 

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van een maand tegen de 62-jarige. Dat is morgen exact gelijk aan de periode dat de man in voorarrest zit. Naast de celstraf was ook een contactverbod met de burgemeester voor de duur van twee jaar geëist. Als de verdachte zich daar niet aan houdt, moet hij twee weken de cel in. 

De officier van justitie sprak tijdens de zitting woensdag van een zeer ernstig feit met grote impact op het slachtoffer. ,,Door haar op deze manier te bedreigen veroorzaakt de verdachte gevoelens van angst en onveiligheid. Door dit soort gedrag op klaarlichte dag, in de stad waar iemand gewoon zijn werk doet, kan een persoon zich enorm belemmerd voelen in zijn of haar dagelijkse bezigheden.”

POLITIERECHTER

De verdachte verscheen voor de politierechter en dat betekent dat er direct na de zitting uitspraak gedaan werd. De rechter gaf de verdachte uiteindelijk 3 weken gevangenisstraf en een contactverbod met de burgemeester. Dit betekent dat meneer per direct op vrije voeten is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie