Afbeelding
POLITIE.NL

Overlast leidt tot aanhoudingen

1 juni 2020 om 09:35 Overig

GORINCHEM Bij de meldkamer van de politie werden zondagavond laat meerdere klachten gemeld over overlast door personen aan de Merwe Donk in Gorinchem. Deze personen zouden zeer luidruchtig zijn en ook lachgas gebruiken.
De politieagenten gingen naar de locatie toe en constateerden dat er veel afval, waaronder lachgasballonnen, op de grond lagen.

De agenten wilden de personen hierop aanspreken en de identiteit van de personen vaststellen. Een van de personen wilde zich niet identificeren. De politieagenten wilden de man daarom gaan fouilleren om te zoeken naar zijn identiteitsbewijs. Terwijl zij naar de politieauto liepen, begon de man zich te misdragen, waarop de man werd aangehouden. Meerdere personen keerden zich hierop tegen de politieagenten en probeerden de verdachte met geweld los te rukken. De verdachte moest hierop door de politieagenten los gelaten worden.

Na een achtervolging werd de verdachte alsnog aangehouden. De persoon die zich met de aanhouding bemoeide en de politieagenten in hun werk hinderde, werd tevens aangehouden. De twee verdachten van 21 en 22 jaar zijn naar het politiebureau gebracht. De recherche zal de zaak verder onderzoeken. Het Openbaar Ministerie zal verder beslissen over de vervolging van de verdachten.

advertentie
advertentie