Messen kunnen op het stadhuis en bij The Mall worden ingeleverd
Messen kunnen op het stadhuis en bij The Mall worden ingeleverd gemeente

Anonieme inleveractie moet messenbezit terug dringen

1 oktober 2022 om 15:23 Overig

GORINCHEM Tijdens de Week van de Veiligheid van 10 tot en met 16 oktober doet de gemeente Gorinchem mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Naast messen kunnen deze week ook slag- en stootwapens, zoals boksbeugels, ingeleverd worden. Het inleveren van wapens kan anoniem op twee locaties in Gorinchem. 

Dit zijn het stadhuis en bij The Mall in Burgstraat. Er worden geen (persoons) gegevens geregistreerd. Inwoners die hun wapen inleveren, worden niet bestraft voor wapenbezit. Inleveren van wapens kan bij Jongerencentrum The Mall Centrum op maandag 10 en dinsdag 11 oktober van 13:00 – 19:00 uur. Op het Stadhuis kunnen woensdag 12 en donderdag 13 oktober van 13:00 – 17:00 uur steekwapens worden ingeleverd. 

Om het messenbezit terug te dringen, is het belangrijk dat jongeren zich realiseren dat het dragen van een mes enkel gevaar oplevert. Daarvoor is het nodig om met elkaar te praten over veiligheid en messenbezit. Waarom draag je het bij je? Realiseer je welke gevaren je er juist door loopt? Dat gesprek kan thuis aan de keukentafel, op school of met jongerenwerkers. De gemeente wil ouders, verzorgers en experts helpen dit gesprek te voeren en geeft hier tips voor. Meer informatie op www.leverjemesin.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie