Afbeelding
ILT ZHZActueel

Boetes bij controle in Gorinchem op voertuigen met gevaarlijke stoffen

24 mei 2023 om 22:40 Overig

GORINCHEM De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft woensdag 24 mei 2023 een controle gehouden op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Banneweg in Gorinchem. Daarbij werden voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoerden gecontroleerd. In het totaal werden 23 voertuigen aan een inspectie onderworpen. Er werden diverse boetes uitgedeeld. Zo kregen vier chauffeurs een boete voor het rijden met één of meer versleten banden. Verder kreeg een bestuurder een boete voor het rijden met slecht functionerende remmen.

Verder bleek 1 bestelbus voor 37 procent te zijn overbeladen. Eén van de banden stond ook nog eens op klappen. De lading moest in drie verschillende voertuigen worden overgeladen.

Daarnaast is er één keer proces-verbaal opgemaakt voor een gevaarlijke stof die in een met dekzeil uitgeruste voertuig was geladen, terwijl het type verpakking in een gesloten voertuig had moeten worden vervoerd.

Verder was één container (40 ft) - die nog over zee moest worden vervoerd - zo slecht beladen dat dit opnieuw moest worden gedaan. Tot slot werd nog een aantal waarschuwingen gegeven voor het niet tonen van de transportvergunning en het stuwen van de lading.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie