De verteller neemt je mee door de stadsgeschiedenis
De verteller neemt je mee door de stadsgeschiedenis StoryTrail.nl

StoryTrail theaterwandeling Gorinchem met verteller Johannes

zondag 1 oktober 2023 14:00 tot 15:30

‘Eureka!’ Klonk het in het voorjaar van 1621 heel zachtjes in de zwaarst bewaakte kamer van Slot Loevestein. Hugo de Groot had zojuist een geweldig plan bedacht om zichzelf uit zijn gevangenis te bevrijden. Of beter gezegd: zijn vrouw Maria had dat plan bedacht. In een boekenkist zou De Groot via Gorinchem ontkomen. De meest fantastische ontsnapping uit de hele Vaderlandse geschiedenis! Maar hoe stak die list met die kist nu eigenlijk in elkaar? Dat kan je gaan beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling Gorinchem op zondagmiddag 1 oktober.

Verhalenverteller Johannes is je gids. Samen met hem dwaal je door de stadsgeschiedenis. In het prachtige decor van de oude binnenstad kom je oog in oog te staan met Hugo de Groot, maar ook met zijn dappere dienstmaagd Elsje. En je ontdekt in wat voor stad Hugo de Groot eigenlijk terechtkwam toen hij in Gorinchem uit zijn kist stapte.

Gorinchem was in die tijd een stad van koppige burgers, oersterke graven en verliefde jonkvrouwen. Dat belooft wat! Johannes vertelt je in geuren en kleuren hoe het afliep met Hugo de Groot en de andere helden en schurken uit de stadsgeschiedenis. En hij laat je de plekken zien die vandaag de dag nog altijd aan hen herinneren. Je bent van harte welkom bij de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.      

De StoryTrail Theaterwandeling Gorinchem begint op zondag 1 oktober 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05). Theatergezelschap

Stadsavonturen presenteert deze stadswandeling in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: ‘Eureka!’

Locatie