Afbeelding
Heleen Duli

Justin Samgar - Karakter

zondag 10 december 2023 16:00 tot 17:00

Op de culturele zondagmiddag 10 december staat Justin Samgar met zijn voorstelling Karakter op het podium van theater Peeriscoop.

Karakter is een spoken word voorstelling van Justin Samgar, de Verteller met muziek van Deniz Kavafoglu op handpan en Avi Kishna op sarod. 

De voorstelling is losjes gebaseerd op de Dante’s ‘Goddelijke Comedie’. In deze heldenreis neemt Justin je mee naar de hel van zijn herinneringen. Depressies, armoede, criminaliteit, huiselijk geweld, drugs, liefde en angst. Hij laat zien dat de dieptepunten in zijn leven hem naar grotere hoogtes hebben kunnen brengen. Een verhaal over persoonlijke groei. Met humor en met passie, met ritme en met gevoel geeft de Verteller zich helemaal bloot. 

Opgegroeid in een beklemmende sekte waar huiselijk geweld door de vingers werd gezien, liep Justin al vroeg weg van huis. De gevolgen hiervan waren voor hem een lange louterende weg van verlies, pijn en eenzaamheid. Zoekend naar liefde voor zichzelf en anderen is hij uiteindelijk als artiest en mens sterker uit deze strijd gekomen. Bezoekers gaven aan dat ze met een lach en een traan de show hebben bijgewoond. Een indrukwekkend stukje podiumkunst. 

Scènes: “Als performer is Samgar innemend en hij vertelt een gruwelijk verhaal op sympathieke wijze. Hij spaart zichzelf niet in zijn vertelling en zijn humor verluchtigd het geheel aangenaam”.

De entree bedraagt € 15,00 inclusief een drankje en na afloop een hapjestafel. De voorstelling begint om 16.00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Een muzikale afsluiting van de Culturele Zondag met een gezellige nazit.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of via telefoonnummer 0183-690022.

Locatie