COC Gorinchem organiseert bijeenkomst voor transgenders en intersekse

zaterdag 17 juni 15:00 - 17:00

Het COC Gorinchem organiseert op elke derde Zaterdag van de maand een (trans)gendergroep bij de Bunker. De bijeenkomst is gericht op transgender personen (voor, tijdens en na transitie) en intersekse, maar ook hun directe familie en partners.

COC Gorinchem heeft veel vragen gekregen van mensen die in transitie zitten en interseksen om een bijeenkomst te organiseren om elkaar te kunnen ontmoeten. Daar geeft het COC graag gehoor aan en organiseert maandelijks een bijeenkomst met verschillende thema’s en onderwerpen. Er leven ook vragen in de omgeving van mensen die onder andere in transitie zitten. Ze organiseren deze activiteiten in samenwerking met onder andere belangenorganisaties zoals TNN, Transvisie en NNID.

Transgender

Elk kind dat geboren wordt, krijgt één predicaat meteen mee: jongen of meisje. Maar niet iedereen voelt zich daar later in het leven gelukkig mee, om wat voor reden dan ook. Er zijn tal van mensen bij wie er frictie zit tussen de beleving of expressie van gender en het geslacht dat hen bij de geboorte werd toegekend. Voor al die mensen is er één overkoepelende term: transgender.

Intersekse personen.

Een interseks persoon is geboren in een lichaam met zowel mannelijke en vrouwelijke kenmerken. Zo kan iemand bijvoorbeeld geboren worden met een niet volgroeide penis én een baarmoeder. Andere Intersekse personen worden geboren met 1 volgroeid geslachtsdeel, maar hebben een mix van mannelijke en vrouwelijke hormonen of genen.

Het evenement is beschikbaar zonder aanmelding en elke derde zaterdag van de maand kunnen geïnteresseerden vanaf 15:00 tot 17:00 bij De Vijfde Uitgang binnenlopen.

Locatie