Lezing in Arkel over Mr. L.R.J. Ridder van Rappard

1 november 2019 om 08:46 Historie Deel je nieuws

Dinsdagavond 12 november a.s. in MFC “De Lingehof", zaal 2, Harpstraat 11 in Arkel houdt drs. Klaas Tammes een lezing over Ridder van Rappard, oud burgemeester van Gorinchem.

Mr. L.R.J. Ridder van Rappard (1906-1994) was zonder twijfel de meest spraakmakende burgemeester van Nederland in de vorige eeuw. Van Rappard was een autoritaire bestuurder die geen blad voor de mond nam. Zijn burgemeesterschap kenmerkte zich door een aaneenschakeling van conflicten en meermalen trotseerde hij de gemeenteraad. Na zijn pensionering werd van Rappard lid van de Gorinchemse gemeenteraad en zorgde ook in die periode voor veel ‘oproer’. Deze bijzondere man werd door zijn uitgesproken opvattingen door velen bewonderd en door anderen verguisd. Ridder van Rappard was een volstrekt unieke figuur die, geplaatst in zijn tijd, ons een fraai beeld verschaft van alle maatschappelijke veranderingen in de 20e eeuw.

De lezing begint om 20.00 uur. Voor leden van de Historische Vereniging Arkel en Rietveld is deze avond gratis, toegangsprijs voor niet leden: € 2,50.

advertentie
advertentie