Thema Vrijheid!
Thema Vrijheid! Eigen foto

Winnaars van de Gorcumse literatuurprijs op GorkumTV

25 mei 2020 om 11:59 Overig Deel je nieuws

Vanaf maandag 25 mei presenteren de winnaars van de Gorcumse literatuurprijs hun winnende werk op GorkumTV. Omdat de prijsuitreiking op 18 maart door de coronacrisis niet door kon gaan hebben de Gorcumse literatuurprijs en GorkumTV de handen in elkaar geslagen. Van alle zes winnaars is een video gemaakt. De videoserie wordt dagelijks vanaf 25 mei gepubliceerd op de sociale mediakanalen van GorkumTV en van de Gorcumse literatuurprijs. De presentatie ligt in handen van Whitney van der Loo, leerling drama aan het Fortes Lyceum in Gorinchem.

 

Op maandag is Lianne Smitsman uit Waardenburg te zien met Levenslicht in de duisternis. Zij won in de categorie bovenbouw-verhalen.

 

Dinsdag is Anne-Lynn Knibbe uit Gorinchem met haar gedicht Vrijheid aan de beurt. Zij is de winnaar van de categorie onderbouw-gedichten.

 

Woensdag komt Corry Bloodshoofd-Breeden uit Dalem aan het woord. Zij leest haar winnende verhaal bij de volwassenen Eindelijk vrij voor.

 

Woensdag ziet u Nadine Koelewijn uit Veen. Zij is winnares van onderbouw-verhalen met Tranen van geluk.

 

Donderdag presenteert Gino Dekeyzer uit Assebroek, België zijn winnende gedicht bij de volwassenen 6 april 43.

 

Vrijdag is Annemijn Smits uit Rijswijk de uitsmijter met haar winnende gedicht bij de bovenbouw Door de ogen van de wereld.

 

Tot slot volgt er op zaterdag een interview met Hilma Bruinsma, voorzitter van Stichting Literaire Workshop die de Gorcumse literatuurprijs organiseert. Er wordt teruggeblikt en vooruitgeblikt over de Gorcumse literatuurprijs.

 

Vanaf 1 juni zijn de video’s ook te zien op het virtuele festivalterrein van het Fortes Festival.

advertentie
advertentie