De schrijver bekijkt de eerste uitgave van zijn dichtbundel.
De schrijver bekijkt de eerste uitgave van zijn dichtbundel. B. Meijers

Ingeschakeld, gedichten over samenleven.

15 juni 2020 om 16:28 Religie Deel je nieuws

Met de gedichtenbundel "Ingeschakeld” bekijkt Jacob Meijers uit Gorinchem hoe wij met elkaar als voorgeslacht, de samenleving, het milieu en de Schepper verbonden zijn.

In het voorwoord van uw boek schrijft u, dat we allemaal in dezelfde samenleving en wereld leven en dat ieder van ons op zijn eigen manier met zijn omgeving omgaat. Wat betekent dat?

Er is een belangrijke invloed tussen een individu de mensenwereld, ouders, voorouders, familie en vrienden. Dit geldt ook in werkverbanden of gemeenschappen als de christelijke gemeente. Via onze daden en oude geschriften is er een interactie vanuit het verre verleden. Ik denk aan de invloed van Bijbelverhalen, of onze houding tegenover de werkende klasse, vrouwen of daden in koloniale gebieden.

Hoe komt u in aanraking met verschillende mensen?

Sinds mijn opleidingen ben ik tot nu toe als kerkelijk werker verbonden aan de wijkgemeente Grote Kerk van de PKN. Daar heb ik vele gesprekken gehad met jong en oud. Als leraar godsdienst in de bovenbouw van het Lyceum Oude Hoven gaf ik les aan een grote en gevarieerde groep leerlingen waarbij flinke discussie werden gevoerd.

Waarom bent u gedichten gaan schrijven?

Allereerst hou ik van het omgaan met mensen en heb graag gesprekken met allerlei mensen. Via gedichten probeer ik mensen inzage te geven in de wereld waarin we leven en de wereld van het geloof.

Daarnaast is taal in mijn leven altijd belangrijk geweest voor de manier waarop ik mij kan uiten naar mijn medemens.

Het schrijven van gedichten is voor mij een vervolg op het maken van preken of voorbereiden van lessen. Daar moet je ook na een uitvoerig onderzoek je materiaal beperken tot een preek van 25 minuten of een enkele les met vele variaties. Ik wil in enkele korte verzen belangrijke gedachten formuleren die je hart raken, je hoofd tot nadenken brengt en je handen aan het werk zet.

Waarom hebt u het thema ‘ingeschakeld’ gekozen?

Ik wil vanuit mijn eigen beleving iets zichtbaar maken van de invloed die medemensen hebben in ons persoonlijk leven. In de vorm van gedichten wil ik de wijze waarin wij in het hedendaagse leven zijn ingeschakeld in verband brengen met de wereld van het geloof.

'Ingeschakeld' Paperback 80 pag. ISBN: 9789464059748 €13,90, E-book ISBN: 9789464058659 €4,99). Dit boek, gepubliceerd via Brave New Books, is bij Gorinchemse boekhandel Ritmeester in te zien en te koop. Verderr informatie:  bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=jacobmeijers.

advertentie
advertentie