boekcover
boekcover C.J. Hocque

Een kort verslag over de vermissing van een jonge vrouw in 1984. in het boek "Het leven zoals het is."

17 juni 2020 om 18:53 Mensen Deel je nieuws

Een kort verslag over de vermissing van een jonge vrouw in 1984. uit het boek "Het leven zoals het is."

Een tip van de sluier over het vermiste jonge vrouw uit Nieuwendijk. Wegens privacy heeft de coldcaseteam gevraagd om haar naam te veranderen. Na lang zoeken kreeg ik een oude opname van Tros vermis in mijn handen. De opname toont aan dat de (ex) heilsoldaat die ik gesproken heb, de waarheid verteld. Hij had er geen enkel belang bij om niet de waarheid te spreken.

Een kort verslag::

’“Nieuwendijk, Vermist Gerry Stronk 19 jaar, blond haar, blauwe ogen, lengte 1,78 meter. Op zaterdag 28 juli ging ze met vriendinnen stappen in Gorinchem. Met een groepje bezocht ze de discotheken Meddox en Carrousel.” ‘Een week voor haar verdwijning verkocht ik samen met mijn vrouw Strijdkreten in de cafés in Gorinchem. We kwamen ook in de discotheken Meddox en de Carrousel. Het was er stampend vol. In de Meddox zag ik haar aan de bar zitten praten met een jongen. Haar verschijning deed me denken aan mijn buurmeisje in mijn kinderjaren. De hele avond bleef ze in mijn hoofd hangen. Woensdag, een week later, stond haar vermissing in de Gorinchems krant vermeld. Door afwezigheid van enkele heilsoldaten werd aan mij gevraagd om zaterdagavond huis aan huis Strijdkreten te verkopen. Mijn vrouw en ik gingen de flats doen in de Weverstraat. Twee rijen flats van 7 etages. Zij pakte de eerste rij en ik de tweede. Op de bovenste etage belde ik bij de laatste deur aan. Een vriendelijke man deed de deur open. Ik bood hem de Strijdkreet aan.Tot mijn verbazing zei hij met een Belgisch accent, u komt als geroepen, ik wil met u praten heeft u tijd? Voor een gesprek sta ik altijd open, antwoordde ik. We gingen in de keuken aan een tafeltje zitten. Net toen hij wilde praten kwam er een jonge vrouw de keuken binnen. Ik herkende haar gelijk ondanks dat ze make-up en een pruik droeg. Gerry Stronk, zei ik stomverbaasd.   

Leid het verhaal over de vermissing van een jonge vrouw uit Almkerk in 1984 tot een oplossing? In ieder geval neemt de Cold caseteam enkele nieuwe feiten onder de loep.

Lees het in het boek: “Het leven zoals het is.”

 

 

 

 

advertentie
advertentie