Open tuinen Groei en Bloei

2 juli 2020 om 12:17 Natuur en milieu Deel je nieuws

Op zaterdag 11 juli organiseren Groei en Bloei afdeling Gorinchem en afdeling Alblasserwaard open tuinen. 6 tuinen zijn te bezoeken. Er o.a. zijn borders met (vaste) bloeiende planten, veel groen, mooie doorkijkjes, een prairietuin, waterpartijen, een boomgaard en een atelier te bewonderen.

5 tuinen zijn geopend van 10 - 17 uur,  Lexmond van 10.30 – 16.30 uur.  De toegang is gratis.

De Lektuin, Dorpsstraat 28, Streefkerk
Deze tuin ligt buitendijks aan de rivier de Lek. Het eerste deel bestaat uit grote borders met vaste planten. De tuin gaat over in een oosters georiënteerd gedeelte met beekje en bamboe prieel. Na de boomgaard waaiert de tuin uit richting de rivier. Er bestaat de mogelijkheid om iets te drinken op het terras met wat lekkers erbij. De opbrengst van de tuin komt geheel ten goede aan de stichting “Save the Children”.

Natuurgebied de Kooi, Beneden Tiendweg, Streefkerk
Dit kleine natuurgebied met eendenvangpijp, grienden, kooihuisje, bijenstal, poel en wandelroute bevindt zich midden in de polder. De auto moet geparkeerd worden op de Halfweg en na een mooie wandeling van ca 500 m over de Tiendweg bereikt u de Kooi. Wel met de fiets te bereiken,

Boerderijtuin, Graafdijk-oost 11, Molenaarsgraaf
Een boerderijtuin met smalle paadjes die de bezoeker leiden naar verschillende sfeervolle plekken met bloeiende vaste planten in allerlei tinten roze, lila en wit. Centraal in de tuin ligt een grote vijver. Aan de achterzijde biedt de tuin een fraai uitzicht over het Alblasserwaardse weidegebied.

Dijktuin, Sluis 57, Groot-Ammers
Het is een tuin onder aan de dijk met div. `plekjes en doorkijkjes, veel groen, buxus en veel vaste planten.
In het atelier achter in de tuin is allerlei kunst te zien en te koop. Een heerlijk plekje om even tot rust te komen, wat te drinken of je fietsaccu op te laden

Voordijk 37, Schelluinen
Deze tuin van 3300 m2 omvat een aantal (rozen)borders op kleur, een prairietuin, een moestuin, een glazen kas, een fruitkooi, een kas van gaas voor diverse groentesoorten, een natuurlijke vijver en tot slot een hoek voor compostverwerking. Veel om te zien en van te genieten.

‘Et Iris’ Kortenhoevenseweg 47, Lexmond
De kleurige banden in deze tuin vormen een soort regenboog, twee mannen die de tuin hebben gemaakt en het feit dat er zo'n kleine twintig irissoorten in voorkomen.In juli is er een hoop te zien. De boomlelies staan in bloei, evenals daglelies, agapanthus, phloxen, kniphofia’s en nog veel meer.

advertentie
advertentie