Andrea van der Wiel VA
Andrea van der Wiel VA Andrea van der Wiel

Gorinchem – Virtual Assistant en kersverse moeder Andrea van der Wiel zegt een maand voor de lockdown haar baan op, om op zoek te gaan naar

1 oktober 2020 om 16:23 Zakelijk Deel je nieuws

“Valentijnsdag 2020 is de dag dat ik mijn vaste baan, in goed overleg met mijn toenmalige werkgever, gedag zei. Ik was net 4 weken moeder en zag alles ineens in perspectief: niets is het waard om ongelukkig te zijn op je werk en ik moet nu het goede voorbeeld geven aan mijn dochter.”

Al jaren droomde Andrea ervan ‘iets’ voor zichzelf te beginnen en vele ideeën hebben de revue gepasseerd. Geen enkele was echter goed genoeg of had voldoende potentie om tot iets moois uit te groeien. “Mijn interesses liggen heel breed, dus ik vind heel veel dingen leuk. Dat is aan de ene kant leuk en ik leer er veel van, maar maakt kiezen niet altijd makkelijker.” Toch was er één ding dat al langere tijd in Andrea’s gedachten zat; Virtual Assistant oftewel assistent op afstand voor ondernemers. “Ik heb jaren in management ondersteunende functies gewerkt, dus ervaring is er genoeg. Het ondernemersaantal groeit gestaag in Nederland, dus besloot ik nu de stap te nemen en ervoor te gaan.” Dat dit precies in de Coronatijd valt is voor Andrea geen reden om het niet te doen. Sterker nog, werken op afstand is meer aan de orde dan ooit.

Maar wat doet een Virtual Assistant dan precies? “De werkzaamheden zijn erg breed, dat past ook perfect bij mijn brede interesse. Ik kan ondernemers helpen bij websitebeheer, social media beheer, het organiseren van meetings of workshops, de mailbox (her)organiseren, teksten schrijven en redigeren, etc. Eigenlijk alles wat bijzaak is voor een ondernemer en dat allemaal vanuit mijn eigen huis. Daarnaast kan ik ondernemers helpen met het bedenken en uitwerken van ideeën om hun bedrijf te laten groeien of een nieuw zetje in de rug te geven. Zeker in de huidige tijd waarin veel ondernemers het zwaar hebben, kan het fijn zijn om met een creatief iemand, die een frisse blik op je bedrijf heeft, te sparren.”

Hoewel dit niet de beste tijd lijkt om een eigen bedrijf te starten, is Andrea vastbesloten er een succes van te maken. “Ik heb nu al meer energie dan in de afgelopen jaren. Ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing en had nooit kunnen voorzien hoe 2020 zou verlopen. Ik laat me niet tegenhouden en wil mijn enthousiasme overbrengen naar andere ondernemers en ondertussen wil ik aan mijn dochter meegeven dat je altijd je dromen na moet jagen.”

Meer weten? Ga naar www.andreavanderwielva.nl.

advertentie
advertentie