Ontdek de duisternis tijdens de Nacht van de nacht
Ontdek de duisternis tijdens de Nacht van de nacht Staatsbosbeheer

Ontdek het Munnikenland tijdens Nacht van de nacht!

9 oktober 2020 om 11:23 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

In het kader van de Nacht van de nacht organiseert Staatsbosbeheer zaterdag 24 oktober een avondstruintocht voor de hele familie in het gebied rond Slot Loevestein. De tocht begint om 20.00 uur en duurt 2 uur. De kosten zijn €3, - voor kinderen en €5, - voor volwassenen. Kijk voor meer informatie en tickets op staatsbosbeheer.nl/nacht-vd-nacht-munnikenland

Nachtleven in de uiterwaarden
In het donker nemen de gidsen van Staatsbosbeheer je mee en kom je alles te weten over de planten en de dieren die hier ‘s nachts actief zijn. Wie weet sta je zelfs oog in oog met een Rode Geus of Konikpaard! Er is extra aandacht voor de grote hoeveelheid licht in de nacht. Verlichting die vaak onnodig is, want `s nachts slapen mensen en dieren toch? Waarom is er dan toch licht aan? En is het (n)ergens in Nederland nog écht donker?

Meedoen?
Koop vooraf je tickets via staatsbosbeheer.nl/nacht-vd-nacht-munnikenland Ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk. Voor deze struintocht zijn maximaal twintig plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Extra informatie voor de tocht
Trek beschermende kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren! Gezien het thema van de struintocht verzoeken we iedereen om GEEN zak/hoofdlamp of lampion mee te nemen zodat we echt kunnen genieten van het donker. Onze gidsen hebben voor de veiligheid wel een lamp bij zich.

advertentie
advertentie