Ga op ontdekking in Loevestein deze herfstvakantie
Ga op ontdekking in Loevestein deze herfstvakantie Kim Balster, Slot Loevestein

Deze herfstvakantie ‘75 of al 400 jaar vrijheid’ op Loevestein

12 oktober 2020 om 13:52 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Gewapend met verhalen en fakkels nemen de Loevestein gidsen je deze herfstvakantie (van 10 t/m 25 oktober) mee in het thema ’75 of al 400 jaar vrijheid’. We staan stil bij 75 jaar vrijheid en het 75-jarige bestaan van de VN. Wat heeft dat nu met Loevestein te maken denk je en wat valt er te vieren? Nou, heel veel. Kom je luisteren?

Het verhaal van vrijheid
De Verenigde Naties werden in 1945 opgericht en bestaan nu 75 jaar. Eigenlijk begon het allemaal op Loevestein. 400 jaar geleden zat de beroemde gevangene Hugo de Groot daar opgesloten in de Staatsgevangenis. Hij stond voor vrede en vrijheid en zijn erfgoed is de basis van het gedachtengoed van de Verenigde Naties. De boodschap van vrede, vrijheid en recht wordt op Loevestein doorgeven door verhalen te vertellen, waarbij soms wat ingewikkelde onderwerpen op een toegankelijke manier gedeeld worden. De gidsen vertellen dagelijks twee keer het herfstvakantieverhaal. Na het verhaal is er voor de allerkleinsten een kleurplaat, de oudere kinderen krijgen een doe-opdracht mee.

TIP: Je kunt deze vakantie (zonder meerprijs) ook de nieuwe, tijdelijke tentoonstelling Cultuur onder vuur bezoeken op Loevestein. Hierin zie je dat het behouden van erfgoed en geschiedenis zeer belangrijk is.
 

Praktische informatie
Wegens de corona-maatregelen is het nodig vooraf online een entreebewijs én een tijdsblok ticket te reserveren, ook voor museumkaarthouders. Je reserveert een tijdsblok ticket voor je aankomst bij de entree, daarna kun je tot sluitingstijd blijven. www.slotloevestein.nl/tickets.

advertentie
advertentie