Voorkant Hospice
Voorkant Hospice O.Bebnik

Een bijzonder lustrumjaar voor Hospice Gorinchem

25 november 2020 om 11:44 Overig Deel je nieuws

GORINCHEM In 1995 startte een groep enthousiaste vrijwilligers een vorm van vrijwillige thuiszorg. In 2000 werd het Hospice aan de Haarstraat 29 geopend. Zo ontstond een bijzonder zorghuis én zorg thuis en jarenlang terminale zorg van hoge kwaliteit door vrijwilligers in de hele regio Gorinchem.

Zorghuis én zorg thuis.

Vanuit het hospice ondersteunen vrijwilligers mensen in de laatste levensfase van hun leven, zowel thuis als in het hospice. Deze laatste fase is vaak een moeilijke en emotionele tijd voor zowel de stervende als voor zijn of haar dierbaren, dan is het fijn als er ook vrijwilligers om je heen staan die de last kunnen verlichten.

Feestelijkheden.

In de planning stond een jaar met feestelijkheden, zoals een symposium en een uitje voor de vrijwilligers. Helaas hebben we vanwege het coronavirus alle feestelijke bijeenkomsten moeten afgelasten. Natuurlijk hebben we de vrijwilligers op een andere manier in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun inzet.

De toekomst

Hoe de nabije toekomst eruit zal zien, kan niemand ons vertellen, maar wat we wel weten is dat onze vrijwilligers óók in deze coronaperiode zich met hart en ziel blijven inzetten om die laatste levensfase zo waardevol mogelijk te laten zijn.

Wilt u meer informatie, wilt u ons steunen of wil je vrijwilliger worden? Meer informatie over het Hospice Gorinchem is te vinden op de website www.hospice-gorinchem.nl of telefonisch 0183-406040

advertentie
advertentie