Culturele zondag 13 december

7 december 2020 om 00:46 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Nog steeds is het aanbod op de Culturele Zondag van 13 december beperkt. Maar toch zijn beide musea en vijf galeries geopend en het Akoestisch Open Podium (AOP) van Donna Bastiaans is nog steeds ‘on tour’. Gast is singer-songwriter Nico Pauwels die onder de naam ‘Mystic Dreams’ eigen nummers maakt op akoestisch gitaar. Zijn optreden begint om 15 uur. De live stream uitzending is vanaf 14 uur via http://www.facebook.com/aopkeizer.  

Nieuwe exposities

Er zijn twee nieuwe exposities. In de Kruitmagazijnen op de Dalemwal organiseert fotoclub De Ontspanning een fototentoonstelling met als thema ‘de Uitdaging’. In het Gorcums Museum is een dag eerder de tentoonstelling ‘Een monument voor de BKR’ geopend. Het biedt een unieke inkijk in de geschiedenis van de spraakmakende Beeldende Kunstenaars Regeling (1949-1987). Daarnaast zijn de vaste historische collectie en het verhaal van de martelaren van Gorinchem te bezoeken. In het Hendrick Hamelmuseum bevindt zich de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder en de banden met Korea. Hier is ook nog de expositie ‘Live the dream, Walk into the spotlight’ te zien over de hiphop legendes van Redo, Nazgul en dansgezelschap Breaksquad.  

In Molen de Hoop is een foto expositie over de mobilisatie, de bezetting en bevrijding van Gorinchem. In ‘De Weverij’ van Studio Roodenburg op de Langendijk 73 vinden ambachtelijke demonstraties plaats aan de weefgetouwen en men kan kennismaken met het cursusaanbod. In galerie Kunst bij Karel op de Langendijk 88 exposeren Adelien Bakker en Wilma de Koster hun realistische schilderijen. In Galerie de Burgpoort in de Burgstraat 13 hebben zeven kunstenaars uit Gorinchem en omgeving hun artistieke krachten gebundeld en exposeren en verkopen hier hun werken.

Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl

advertentie
advertentie