Gildenwijk in beton
Gildenwijk in beton Theo Bos

Een bombardement aan beton

18 april 2021 om 13:41 Overig Deel je nieuws

GORINCHEM De foto’s ogen erger dan het is. Een deel van de inwoners in de wijk rondom de Intervam flats zitten in het stof, puin en zand. De gemeente is bezig de riolering te vervangen, de wijk opnieuw bestraten, een schoolzone maken en de groenvakken beplanten. 

Ook de parkeerplaatsen tussen de garageboxen worden opnieuw bestraat. Met materialen waardoor de wijk een groenere uitstraling krijgt. Dit helpt wateroverlast voorkomen en zorgt voor verkoeling in de zomer. Werkzaamheden voor een nieuwe riolering en nieuwe bestrating zijn al enige weken aan de gang. Het is een beetje behelpen en de auto voor de deur parkeren kan even niet. De bewoners hebben het er voor over. Een deel is al klaar en het oogt weer prachtig.

Gildenwijk krijgt als eerste een warmtenet. In oktober hoort de gemeente Gorinchem of de subsidie van bijna 5.4 miljoen euro vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken wordt toegekend. Het geld wordt ingezet voor de aanleg van een warmtenet in de Gildenwijk, zodat woningen van het aardgas afgekoppeld worden.

Gildenwijk in beton
advertentie
advertentie