Het winnende team met een trotse coach
Het winnende team met een trotse coach R. Tenhunen

Schaakjeugd Giessen en Linge voor de 3e keer met de hoofdprijs naar huis

24 maart 2019 om 13:53 Sport/sport Deel je nieuws

Vrijdag avond vond de finale avond plaats van de Merwede jeugdcompetitie. Nadat eerdere rondes plaatsvonden in Meerkerk, Gorinchem, Sleeuwijk en Dordrecht was ditmaal het strijdtoneel De Havik te Sliedrecht.
Giessen en Linge deed opnieuw met 6 viertallen mee. Hoewel de aandacht natuurlijk uitging naar het 1e team, was er ook in de andere teams een gezonde spanning. Voor veel kinderen is deze competitie een eerste kennismaking met toernooi-schaken buiten de clublokalen.
De slotavond werd gespeeld in 5 poules, met in iedere poule dus een team van Giessen en Linge.
In poule 4 speelde zowel ons 3e als het 5e team. Het 3e team was de vorige ronde gedegradeerd naar deze poule maar de kids revancheerden zich door deze poule nu te winnen.
Poule 1 was, net als de vorige edities, ongekend spannend, vooral vanwege de strijd om de eerste plaats tussen Giessen en Linge en PASCAL uit Papendrecht. Ons 1e team wordt bemand door Robin Tenhunen, Christiaan van den Boomgaard, Freek Couwenberg en André Rouwert-Boer.
Het team van Camphusianum heeft de hele competitie stuivertje gewisseld: van poule 1 degraderen naar poule 2, weer terug promoveren, weer degraderen, promoveren en deze avond speelden de mannen toch weer in de hoogste poule. Dit team eindigde uiteindelijk op de 3e plaats. Sliedrecht 1 nam de 4e plaats voor zijn rekening. Beide ploegen werden in de eerste 2 rondes verslagen door zowel Giesen en Linge als ook PASCAL.
De 3e ronde zaten de titanen van Giessen en Linge en PASCAL dus tegenover elkaar, net als eerdere keren, beiden met 2 matchpunten. Giessen en Linge begon de 3 ronde echter met 1 bord punt meer, een gelijke stand in ronde 3 zou dus voldoende moeten zijn.
De eerste partij werd gewonnen door PASCAL. De tweede ook… André won gelukkig wel zijn partij, zodat de teller op 2-1 stond voor PASCAL. Alleen onze Robin speelde nog ijskoud zijn partij, omringd door een horde van publiek.
Deze partij ging lang gelijk op. Tegen het eind wist Robin echter een klein voordeel om te zetten in een gewonnen stelling. Maar de klok speelt ook nog een rol. Uiteindelijk ging de speler van PASCAL in verloren positie door zijn tijd. Robin had op dat moment nog 5 seconden op de klok staan. Een echte kraker dus, en een waardig einde van deze competitie seizoen 2018-19.

Schaakclub Giessen en Linge heeft een bruisende jeugdafdeling. Mocht je ook meer / beter willen schaken, kijk op onze website www.giessenlinge.nl voor tijden en meer info.

advertentie
advertentie