Nu in de coronacrisis het persoonlijke contact iets minder is, helpt VluchtelingenWerk nieuwkomers ook met online info op weg
Nu in de coronacrisis het persoonlijke contact iets minder is, helpt VluchtelingenWerk nieuwkomers ook met online info op weg VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk biedt online financiële begeleiding in coronatijd

11 juni 2020 om 09:44 Nieuws Deel je nieuws

Om te voorkomen dat vluchtelingen in deze coronatijd in de financiële problemen komen, maakte VluchtelingenWerk informatieve filmpjes over financiële onderwerpen. Zo kunnen vluchtelingen hun financiën zelf beter regelen, nu hun inkomen wellicht veranderd is en de meeste begeleiding ´op afstand’ plaatsvindt. Het Oranje Fonds steunt dit initiatief met 16.500 euro.
Veel werkende vluchtelingen hebben momenteel minder inkomsten uit hun flexibele contract of hebben ontslag gekregen. Het is nu extra van belang dat rekeningen op tijd betaald worden, om extra kosten te voorkomen. Bovendien wil VluchtelingenWerk de vluchtelingen meegeven zeker nu te besparen waar mogelijk en waakzaam te zijn voor fishing mails waarmee geld afhandig wordt gemaakt.
In juni worden zes instructieve filmpjes gepubliceerd. In elke film wordt aan de hand van een actuele financiële vraag van een vluchteling, informatie gegeven met concrete adviezen, instructies, do’s/ don’ts en opdrachten. In de filmpjes wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de app van de bank , het bijhouden van de digitale administratie en het online doorgeven van wijzigingen in toeslagen.
Naast de Nederlandstalige films worden varianten in het Arabisch en Tigrinya (de taal van Eritrea) beschikbaar gesteld. De films zijn te zien op forrefugees.nl, zodat niet alleen cliënten van VluchtelingenWerk, maar alle vluchtelingen in Nederland toegang hebben.

De films sluiten aan op de methode Euro-Wijzer van VluchtelingenWerk. Deze methode voor financiële begeleiding is gericht op het financieel (zelf)redzamer maken van vluchtelingen, door groepscursussen en individuele begeleiding. De financiële begeleiders en andere vrijwilligers van VluchtelingenWerk spelen een belangrijke rol in het onder de aandacht brengen van de films bij de vluchtelingen die zij momenteel vanwege corona ‘op afstand’ begeleiden. Deze cliënten wordt gevraagd om de links naar de films ook verder te verspreiden in hun eigen netwerk.

Het eerste filmpje is te zien op: https://www.vluchtelingenwerk.nl/forrefugees/huisvesting

 

advertentie
advertentie