Unitas Zon– Blauw Geel’38 Jumbo (4 – 1)
Unitas Zon– Blauw Geel’38 Jumbo (4 – 1) Theo Bos

Unitas pakt -zonder publiek- de punten Unitas pakt -zonder publiek- de punten

4 oktober 2020 om 21:13 Sport Deel je nieuws

Zondag 4 oktober 2020:                                                          Unitas Zondag – Blauw Geel’38 Jumbo (4 – 1)                    Unitas moest deze bijzondere dag aantreden tegen de runner up van de derde divisie. De dag was bijzonder omdat zonder publiek gespeeld moest worden vanwege de Corona. Beide teams hadden er, ondanks de vreemde omstandigheden, toch veel zin in.

De eerste helft ging het grootste gedeelte gelijk op met in de 7e minuut een kans voor Unitas middels Medhanie Habtemariam die een lange bal van Wesley Swets goed aannam. Aan de andere kant stopte keeper Ruud Verberk een bal die in de korte hoek werd ingeschoten. In de 17e minuut scoorde Blauw Geel uit een corner. Centrale verdediger Max Verkuijl kon vrij inkoppen en de 0-1 op het scorebord zetten.Het ging heen en weer in deze fase, want Unitas schoot via een vlammend schot van Ilias Zaïmi op de paal en in de 40e minuut kopte Everon Pisas net naast na een voorzet van Daniël Alexander . Ruststand 0-1.

Na de rust kwam Unitas met twee wissels. Achraf Chentouf  en Daniël Alexander bleven in de kleedkamer achter en Joey Lokasi en Jaouad Chraou kwamen in het elftal. Of het door deze twee wissels kwam weet je nooit, maar feit is dat het aan de Gorcumse kant meteen veel beter ging draaien. In de 50e minuut scoorde Unitas op dezelfde manier als Blauw Geel.

Mekonen Kibrom vond het doel met de kop uit een corner en maakte de 1-1. Vijf minuten later verzond Wesley Swets een sublieme crosspass richting Medhanie Habtemariam die nu niet probeerde te lobben, maar de bal snoeihard de kruising injoeg. Een plaatje van een goal en de 2-1.

Steeds gingen de aanvallen richting het Veghelse doel, terwijl de restorganisatie van de roodbroeken perfect in elkaar zat. In de 69e minuut stuurde Joey Lokasi weer Medhanie Habtemariam weg over de rechter kant. Hij bediende perfect de spits van Unitas : Jaouad Chraou en met een snoekduik kopte hij de 3-1 binnen. Na een lange blessureperiode mocht ook Jay-Jay Meierdes weer even proeven van het echte werk. De 4-1 van Unitas was een owngoal van Blauw Geel, maar die tellen ook. Een actie van Medhanie Habtemariam werd met een sliding in het eigen goal gewerkt en bepaalde de 4-1 eindstand.

Woensdag gaat Unitas voor de Amstel Cup bekeren bij DTS uit Ede en de volgende zondag wordt de competitie voortgezet tegen en in Gemert.