De bestelauto's van GAiN die door het land rijden om de gedoneerde hulpgoederen op te halen
De bestelauto's van GAiN die door het land rijden om de gedoneerde hulpgoederen op te halen Henk Noppe

gain voor hulp die aankomt!

9 januari 2021 om 14:09 Lokaal Deel je nieuws

In Sleeuwijk aan het ‘t Zand 14, is het landelijke distributie centrum gevestigd van  Stichting Global Aid Network (afgekort GAiN), waar hulpgoederen worden ingezameld voor hulpverleningsprojecten in Oost Europa.

 Het afgelopen jaar vertrokken er vanuit Sleeuwijk 30 hulptransporten naar de onderscheiden hulpprojecten. De grote vrachtwagens vertrokken steeds volgeladen met meer dan 20 ton met kleding, medische artikelen, ziekenhuis meubilair, incontinentiemateriaal en groente conserven naar de hulpprojecten in Roemenië, Oekraïne, Servië, Armenië.

Stg GAiN onderscheidt zich met andere hulpverleningsorganisaties daarin, dat niet 1 medewerker, of het nu een vrijwilliger, een vrachtwagenchauffeur is of iemand van de vaste staf (ja ook de directeur!) géén salaris ontvangt. Dus alle gedoneerde hulpgoederen of giften, komen rechtstreeks ten goede van de projecten die GAiN ondersteunt.

De artikelen die in het distributiecentrum worden verwerkt, zijn: Nieuwe of gebruikte kleding en schoeisel, mits deze schoon en heel zijn. Medische hulpmiddelen zoals ziekenhuisbedden, rolstoelen, rollators, krukken. Toiletartikelen zoals zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstel. Incontinentiemateriaal. Dekens, slaapzakken, keukenspullen, schoolartikelen en -meubelen, speelgoed en fietsen.

Ondanks de coronacrisis haalt de bestelbus nog steeds de hulpgoederen uit de inzameldepots op.

De distributieloods aan ’t Zand 14 te klein werd.  Daarom werd besloten dat de winkel “Mooi met GAiN”, gevestigd aan de Nieuw Es in Sleeuwijk,  extern een eigen opslagruimte kreeg.

Lezer dezes is van harte welkom om onze loods aan het ’t Zand 14 te bezoeken, maar ook om de te doneren artikelen bestemd voor humanitaire hulp, daar bij ons in te leveren. De loods is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 uur tot 15.30 uur. Kleding kan altijd in de blauwe container (waarop de letters KLEDING) gedoneerd worden, die altijd naast de ingang staat.

Wilt U nog meer weten over GAiN? Kijk dan op www.gainhelpt.nu of schrijf een email naar: logistiek@gainhelpt.nu. Tijdens de openingsuren zijn we bereikbaar op: 0651237250

Wilt U ons financieel steunen? Dat kan op bankrekening: IBAN NL29ABNA0451636015, tnv Stg GAiN, Afdeling Logistiek, Code 902

Uw gedoneerde hulpgoederen en gegeven gelden zullen steeds dankbaar in ontvangst worden genomen en zorgvuldig worden behandeld. Wees er van verzekerd: GAiN brengt de hulp die aankomt!

advertentie
advertentie