Het huis dat in de roman beschreven wordt.
Het huis dat in de roman beschreven wordt. Cobi Oosterling

Het Spinhuis, spannend en ontspannend

6 maart 2021 om 10:40 Lokaal Deel je nieuws

In Het Spinhuis van Cobi Oosterling vertelt zij het verhaal over Roos, een revalidatiearts, die totaal onverwacht van ‘Tante Annabeth’ diens huis met inrichting erft.

Het is een vervallen huis, waarin spinnetjes het heft in handen hebben genomen. De lamp boven de keukentafel was gemaakt van hout, met gedraaide armen voor kaarslampjes die waren ingepakt in een fijnmazig kanten waas van spinnenwebben.

Als Roos de eerste keer haar nieuwe eigendom bezoekt, zet zij in de keuken een pot thee en geniet van de rust, die de spinnetjes uitstralen.

Die rust wordt woest verstoord als Roos met vrienden het huis gaat opruimen. In de kelder ontdekken zij een van de geheimen die het huis in zich verbergt.

Het schrijven van verhaaltjes of kleine schrijfsels over dieren rond ons huis vullen mijn dagen met heel veel plezier. Mijn romans vertellen altijd over gewone mensen die ongewone dingen doen, net zoals in ons dagelijkse leven het geval is.

Het bedenken van een plot en de uitwerking daarvan, zodat aan het eind van het boek alles met elkaar klopt, werkt verslavend. Als een boek na ongeveer een jaar schrijven definitief verandert in een manuscript dat door de drukkerij kan worden gebruikt, komt er een leegte, die zich uiteindelijk weer vult met bedenksels voor een nieuw boek.

info: www.cobi-oosterling.nl

advertentie
advertentie