artist impression Linge II Zuid
artist impression Linge II Zuid Nick Buyserd

Livestream 'van puist naar parel'

7 maart 2021 om 01:23 Lokaal Deel je nieuws

Al decennia lang is het gebied Linge II Zuid aan de Spijksedijk en aanleunend tegen de oude vesting een lelijke puist in onze stad. Een groep betrokken Gorcumers is dat gebied gaan onderzoeken en stuitte op plannen dat men daar op termijn luxe stadsvilla’s wil bouwen, prachtig gelegen aan de Linge. Maar zij hebben ook gekeken naar andere mogelijkheden en ontwikkelden een plan waar straks de héle Gorcumse bevolking van kan profiteren. Het is gebaseerd op het behoud van het industrieel erfgoed van De Vries Robbé en het gegeven dat Gorinchem zal groeien in de toekomst. Daardoor wordt de vesting te klein om de functie van sociaal, cultureel en commercieel centrum te blijven vervullen. Ze ontdekten dat Linge II Zuid de enige ruimte is in het midden van de stad waar nog uitbreiding mogelijk is. Het ligt centraal tussen de vesting en de nieuwbouw wijken op oost. Als je in dat gebied sociale en culturele activiteiten kunt organiseren, waar in de toekomst meer mensen op af zullen komen, wordt de krappe vesting ontlast. De binnenstad kan zich dan meer concentreren op winkelen, cultureel erfgoed, horeca en toerisme.

De ontwikkeling van Linge II Zuid is een unieke kans om de groeiende Gorcumse gemeenschap te laten profiteren van een inspirerend sociaal, cultureel en commercieel centrum in een parkachtig landschap langs de Linge. Wie wil weten hoe die mooie parel er straks uit kan zien, kan op woensdag 10 maart vanaf 18.50 uur gratis inloggen op het YouTube kanaal van www.peeriscoop.nl. 

In samenwerking met theatermaker Fred Delfgaauw en Prof. John Stoop zal docent concepting Roy Grünewald om 19 uur een presentatie verzorgen. Die duurt ongeveer een half uur, waarna nog vragen gesteld kunnen worden via de chat. De livestream is daarna nog terug te zien op de site.

advertentie
advertentie