Boekcover
Boekcover n.v.t.

Jongerencultuur in Gorinchem - De roerige jaren 70. Gaat over het uitgaansleven niet over de huishoudschool.

14 maart 2021 om 18:29 Lokaal Deel je nieuws

Het boek "Jongerencultuur in Goriinchem - De roerige jaren 70"   heeft niets te maken met de film over de huishoudschool.Wel over wat het uitgaansleven in die tijd.

Het is wel een mooie aanvulling wat er in die tijd afspeelde.

 Alternatieve jongeren en hippies gingen naar drie jeugdbars ’t Buitenbeentje, De Pul en niet te vergeten jeugdsoos de Moksha en Old Inn                               

Prachtige verhalen met illustraties van foto’s en lp-hoezen uit die tijd. Omdat er veel ouderen nog steeds heimwee hebben na die tijd, heb ik besloten om het opnieuw uit te brengen. 

In dit boek staan twee hippe jongens Fred en Joop centraal in deze ontroerende en speelse korte verhalen. Ze ontmoeten elkaar en anderen in jeugd cafés. Trekken met een lelijk Eend er op uit door Europa. Belanden tussen opgeschoten Belgische jongeren en Duitse Skinheads. Protesteren tegen de overheid wegens het sluiten van de jeugdsoos de Moksha. Jeugdbende terroriseert café eigenaren, geweldexplosie in een jongeren café. Een vriend verdronken in een droogdok op een scheepswerf. Een vriend overlijdt door drugs en word door zijn vader dood aangetroffen in zijn stoel. Na een Amerikaanse party komt Fred in het ziekenhuis terecht.

prijs 20,00 euro

advertentie
advertentie