Op de foto rechts Wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena en links Pim Kamstra lid van de Padelwerkgroep TV T.I.O.S.
Op de foto rechts Wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena en links Pim Kamstra lid van de Padelwerkgroep TV T.I.O.S. Karin Kamstra

Nieuwe spectaculaire sport Padel bij Tennis Vereniging T.I.O.S. in Sleeuwijk

27 maart 2021 om 12:34 Sport Deel je nieuws

Tennisvereniging T.I.O.S. start met het aanleggen van de eerste Padelbanen in Altena. Vanaf september is het mogelijk om Padel, de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland, te spelen bij de Sleeuwijkse vereniging. De komende maanden wordt er hard gewerkt om twee Padelbanen te realiseren op het sportcomplex.

Wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena zegt hierover: “In het najaar van 2020 hebben we de eerste gesprekken hierover gevoerd met het bestuur van TV T.I.O.S., hierbij heb ik het bestuur gevraagd mee te denken op welke manier we het begrip vitaliteit in Altena meer tot uiting kunnen brengen. T.I.O.S. is hiermee voortvarend aan de slag gegaan. De snelheid waarmee de club Padelbanen zoveel mogelijk op eigen kracht wil realiseren, getuigt van een sterke gemeenschap die niet leunt op de overheid. Dit wordt een van de nieuwe parels van Altena in de gedachte van AltenaVitaal”. 

Wat is Padel?

Padel is een combinatie van verschillende racketsporten en je speelt het altijd twee tegen twee. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.

Pim Kamstra van de Padelwerkgroep van de tennisvereniging: “Padel is een goede aanvulling op de tennissport. Padel wordt door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend. Onze tennissers willen meer variatie in de sport. Padel zorgt voor de vergroting en versterking van de sportieve band binnen onze vereniging en de Sleeuwijkse gemeenschap. Ook denken wij hiermee nieuwe leden te werven en is er speciaal aandacht voor onze unieksporters”.

Meer weten?

Geïnteresseerden die graag meer willen weten over Padel, een lidmaatschap bij TV T.I.O.S., en/of bereid zijn tot sponsoring, kunnen contact opnemen met Pim Kamstra via padel@tvtios.nl.

advertentie
advertentie