Een ouder haalt de vooraf bestelde popcorn af bij de take-away
Een ouder haalt de vooraf bestelde popcorn af bij de take-away Juniorcollege

Coronaproof take-away bij Juniorcollege

12 april 2021 om 22:25 Lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 9 april was er op het Juniorcollege aan de Top Naeffstraat een heuse take-away. Ouders van de kinderen konden eerder die week een bestelling plaatsen en die op vrijdag geheel corona-proof ophalen. Er viel onder meer te kiezen uit popcorn in verschillende smaken, appelflappen, kaasstengels, soep, verse jus en koffie en thee.
De kinderen hadden goed nagedacht over de corona-maatregelen. Dat was maar goed ook, want de belangstelling vanuit de ouders was groot. Een ontvangstcomité heette de gasten welkom en gaf uitleg over de wachtrij met wachtvakken van 1,5 meter groot. Dat er even moest worden gewacht, gaf de gasten gelegenheid om elkaar als vanouds weer eens bij te praten en om ouders van kinderen die het afgelopen jaar op het Juniorcollege zijn begonnen beter te leren kennen.

De take-away was de afsluiting van het kernconcept "voeding en gezondheid" waar de kinderen de afgelopen periode mee bezig zijn geweest. De organisatie van de take-away was heel leerzaam. Zo moest er worden nagedacht over een menu, prijslijst, kostenberekening en reclame. Tijdens het kernconcept is ook aandacht besteed aan specifieke onderwerpen zoals de spijsvertering, welke voedingsstoffen er in ons eten zitten, waar ons eten vandaan komt en hoe het groeit. Ook zijn bacteriën en schimmels aan bod gekomen en dat je van sommige ziek kunt worden, maar dat anderen juist weer goed zijn voor je.

Het Juniorcollege kenmerkt zich door gepersonaliseerd leren. Het ene kind is bijvoorbeeld eerder toe aan leren lezen dan het andere. Er is dan ook geen vast schema waarin staat wanneer wat moet worden geleerd. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling en het niveau van het kind en het leeraanbod wordt daarop afgestemd. Er is daarom gekozen om meerdere leerjaren in 1 unit te combineren. De lokalen van unit 1 (groep 1, 2 en 3) en unit 2 (groep 4, 5 en 6) liggen naast elkaar en dat maakt het mogelijk om vanuit de ene unit aan te sluiten  bij instructies in de andere unit. Zo is de overgang tussen de leerjaren vloeiender gemaakt.

Wilt u kennismaken met of meer weten over het Juniorcollege? Kijk op juniorcollege-gorinchem.nl of bel 0183 640 682.

advertentie
advertentie