Examenzaal Altena College
Examenzaal Altena College Dirna Boll

Examenjaar 2021 op het Altena College afgesloten met centraal examen!

21 mei 2021 om 10:48 Lokaal Deel je nieuws

Weet je het nog? Het bijzondere examenjaar 2020 dat werd afgerond zonder centraal examen en waarin de schoolexamencijfers beslissend waren? Voor de ene leerling was het een teleurstelling voor de ander een geluksmoment.

Het examenjaar 2021 is weer ‘als vanouds’. Ofwel bijna als vanouds, want deze keer staan de tafels in de gymzaal op 1,5 meter afstand van elkaar en moeten er op sommige momenten andere zalen van het schoolgebouw extra worden ingezet om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

De stralende lach van atheneumleerling Nienke van Vugt - net voor aanvang van het examen Wiskunde A - laat zien hoe fijn het is om op je eigen school examen te kunnen doen. Harm de Vries, conrector van het atheneum: ‘Gelukkig hebben wij in ons schoolgebouw voldoende ruimte en hoeven we niet uit te wijken naar een externe locatie. Leerlingen doen toch het liefst examen in een omgeving die voor hen vertrouwd is.’

Om te voorkomen dat leerlingen door een quarantaine of besmetting met het coronavirus hun examen niet kunnen afronden, heeft het ministerie van OCW de afnamemogelijkheden verruimd. Dit jaar zijn er drie tijdvakken waarin examens kunnen worden afgenomen en zelfs een vierde (extern) tijdvak als het binnen de drie tijdvakken niet lukt.

Conrector De Vries vertelt dat het overgrote deel van de leerlingen ervoor kiest om alle examens in het eerste tijdvak te maken. Als dit lukt weten deze leerlingen op donderdag 10 juni al of ze geslaagd zijn. Andere leerlingen moeten iets langer wachten op de definitieve uitslag. Maar de euforie zal uiteindelijk voor alle geslaagden hetzelfde zijn! 

advertentie
advertentie