van vervuiler in Boxtel tot formatie in Den Haag

5 juni 2021 om 20:19 Lokaal Deel je nieuws

Van Vervuiler tot Formatie: op de fiets van Vion te Boxtel naar Den Haag.

Boxtel 9 juni 2021- Op woensdagochtend 9 juni vertrekken meer dan 10 fietsers van Boxtel naar Den Haag. Zij vragen hiermee aandacht aan de formerende politieke partijen om eindelijk regels op te stellen voor vervuilende bedrijven zoals Vion. Na de historische uitspraak tegen Shell is nu de overheid aan zet om er voor te zorgen dat de grootste vervuilers ook hun CO2 uitstoot verminderen. Als de CO2 uitstoot niet snel vermindert zal de klimaatverandering het leven van iedereen ernstig in gevaar brengen.

Vanuit Boxtel vertrekt één van de vele groepen van Milieudefensie die in het hele land een protestactie houden bij een vervuilend bedrijf en daarna naar Den Haag fietsen.

Op donderdag 10 juni arriveren zij in Den Haag en roepen daar de formerende politici op om grote bedrijven de rekening te laten betalen van hun eigen vervuiling en zich te houden aan het Parijsakkoord. Dit moet worden vastgelegd in het nieuwe regeerakkoord. Dit alles onder het motto “Van vervuiler naar Formatie”

Om 16.00 wordt de groep in het centrum van Gorinchem verwacht. Zij verdienen de steun van velen voor deze belangrijke actie.

Arnold Verbakel : “Met onze fietstocht willen we laten zien dat in heel Nederland mensen zich zorgen maken om het klimaat. Daarom voeren we actie niet alleen in Brabant maar in alle provincies. We weten al heel lang dat onze aarde opwarmt en dat we geen tijd meer te verliezen hebben. De toekomst van onze kinderen, en kinderen wereldwijd, staat op het spel. Het nieuwe kabinet kan nog voorkomen dat het uit de hand loopt. En daarom fietsen we vandaag naar Den Haag.

Wij willen regels voor grote vervuilende bedrijven, wij hebben drie eisen:

– Om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen moet de Nederlandse CO2- uitstoot sterk omlaag. 65% minder CO2 in 2030, 100% minder CO2 in 2040 (vergeleken met 1990).

– Laat ook grote bedrijven betalen voor hun CO2-uitstoot. Nu draaien vooral burgers en midden- en kleinbedrijf nog op voor vervuiling. Het is tijd dat de vervuiler gaat betalen.

Noot voor de redactie:

De fietsgroep vertrekt  op woensdag 9 juni om 10.00 uur vanaf Vion te Boxtel.  Woordvoerder Arnold Verbakel 06-40277567 is bereid tot het geven van interviews. Voor meer informatie over tijdstip en plaats van aankomst kunt u contact met hem opnemen. 

advertentie
advertentie