Expeditie Loevestein in volle gang
Expeditie Loevestein in volle gang Marjolein den Hartog (Kissmyarts)

Kom met school naar het Munnikenland voor Expeditie Loevestein!

11 juni 2021 om 10:17 Lokaal Deel je nieuws

Staatsbosbeheer biedt speciaal voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool het lesprogramma ‘Expeditie Loevestein’ aan. Het bestaat uit een theorieles over riviernatuur en een buitenactiviteit met verschillende opdrachten in het mooie Munnikenland bij Slot Loevestein. De focus buiten ligt op ontdekken en beleven, waarbij we de kinderen vooral willen laten ervaren hoe fijn het is om in de natuur te zijn.

Praktische informatie

Onder voorbehoud van op dat moment geldende Corona-maatregelen, organiseert Staatsbosbeheer Expeditie Loevestein op aanvraag tussen april en oktober. Het programma kost €50.- per klas van maximaal dertig kinderen. Hiervoor krijgt de school een gastles, de expeditie buiten onder begeleiding van twee gidsen en het gebruik van benodigdheden. Van de school vragen we om per groepje van vijf kinderen één volwassene als begeleiding te verzorgen. Meer informatie vind je op staatsbosbeheer.nl/activiteitenmunnikenland Wil je Expeditie Loevestein boeken? Neem dan minimaal vier weken van tevoren contact op met Staatsbosbeheer Rivierengebied West, door een mailtje te sturen naar dewaarden@staatsbosbeheer.nl

Afwisselend programma

Eerst krijgen de kinderen een les in de klas, waarbij een van de expeditiegidsen uitleg komt geven over riviernatuur. Hoe helpt deze natuur ons om droge voeten te houden? Ook komt de geschiedenis van Slot Loevestein en het gebied er omheen aan bod. Op een later moment komen de kinderen naar het Munnikenland voor een echt avontuur! Gewapend met loepjes, verrekijkers, zoekkaarten en meer gaan ze in kleine groepjes op pad. Aan de hand van verschillende doe- en zoekopdrachten ontdekken ze de natuur. Ze mogen lekker vies worden en overal struinen, in het Munnikenland hoef je niet op de paden te blijven!

advertentie
advertentie