Studenten Pedagogisch werk en hun de kinderen tijdens de Buitenspeeldag
Studenten Pedagogisch werk en hun de kinderen tijdens de Buitenspeeldag Marlies de Jongh

Tijdens jaarlijkse Buitenspeeldag wordt volop gevierd wat zo belangrijk is: spelen!

11 juni 2021 om 18:24 Lokaal Deel je nieuws

Een echte kaboutertuin met kabouteractiviteiten, lieve begeleiders en ook nog prachtig weer, wat wil je als kind nog meer? Tweedejaars studenten Pedagogisch werk hebben de opdracht om een Buitenspeeldag te organiseren wel heel goed aangepakt. Degelijke voorbereiding én creativiteit zijn een gouden combinatie, bleek maar weer eens tijdens deze activiteit.  

De jaarlijkse Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton & Nickelodeon. Dit is dé middag waarop gevierd wordt wat zo belangrijk is: spelen! Als PW-er leren de studenten om voor een veilige, gezellige en stimulerende leefomgeving te zorgen. In dit kader hebben ze het Kabouter-pad bedacht.

Twee groepen uit 2 verschillende klassen moesten tijdens dit project samenwerken. Om het organisatorisch goed te laten verlopen, werden er subgroepjes geformeerd, vertelt Zuleyha, studente gespecialiseerd pedagogisch medewerker. “Er was een voorzitter, secretaresse, een communicatie-, catering- EHBO- en activiteitengroepje. De doelgroep was kinderen van 2 tot 10 jaar. We maakten een doelgroep analyse, een plan van aanpak en we moesten aan de slag met het opknappen van de tuin. Dat laatste vond ik best lastig, want ik ben niet zo’n tuinierster. Wat dan wel weer makkelijk ging, was het regelen van een sponsor voor drankjes en fruit. Ik werk bij supermarkt Ay-Ma. De baas wilde wel sponsoren.”

Er was een estafette, een kabouterdans, een potje verven, schminken, voorlezen en tussendoor gezonde drankjes en fruit. En als kers op de taart kregen de kinderen een waterpistooltje als bedankje. En toen werden de studenten kind met de kinderen: waterpistooltjes en waterballonen zorgden voor een pret-waterballet. Spelen, al word je honderd! Je bent er nooit te oud voor.

advertentie
advertentie