Maarten Westra Hoekzema
Maarten Westra Hoekzema Kristel Dierckx

maarten westra hoekzema - toen eindelijk alles lukte

6 oktober 2021 om 11:30 Lokaal Deel je nieuws

Maarten Westra Hoekzema komt op 15 oktober 2021met zijn voorstelling Toen eindelijk alles lukte naar De Peeriscoop. De voorstelling begint om 20.30 uur en de foyer is een uur voor aanvang geopend. De entree bedraagt € 15,00 incl. een kop koffie of thee.
 

‘Als we alles kunnen krijgen wat we willen, waarom zijn de meeste levens dan zó?’ 
 
Zijn hele jeugd werd Maarten Westra Hoekzema doodgegooid met. ‘Alles kan, als je maar wil’, ’the sky is the limit’ en ‘geluk zit in jezelf’. Lang kreeg hij maar niet wat hij wilde. Hij was een echte aanmodderaar verteerd door schuldgevoel, waardoor hij steeds ongelukkiger werd en zich vervolgens nog schuldiger voelde.
 
Op een dag keerde het tij. Bij zijn recentste voorstelling Tired Of Being Young zaten de zalen voller, waren de reacties enthousiaster dan ooit tevoren en de recensenten lovend. Hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. Op de dag dat dit tot hem doordrong, begon hij antidepressiva te slikken.
 
Maarten:

Maarten Westra Hoekzema (1980) stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2004 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater Aan Zee voor zijn zelfgeschreven monoloog Soms schrik ik van mezelf. In datzelfde jaar schreef en speelde hij bij het Gasthuis in Amsterdam zijn tweede monoloog Ik ben een beter mens geworden. Verder speelde hij bij o.a.Cie de Koe, De Parade en Toneelhuis. In 2007 richtte hij met Louis van der Waal en Kyoko Scholiers het collectief unm op. Hij schreef en speelde (samen met Kyoko en Louis) de voorstellingen Bye Bye Buchenwald en Tussen hond en wolf. In samenwerking met Koen De Preter maakte unm de succesvolle locatieproductie The House That Built Us (2012). Daarnaast is momenteel als acteur werkzaam in Tonight, lights out! van David Weber-Krebs.

In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af: wanneer is een leven gelukt?
 
De pers over zijn voorlaatste programma Tired Of Being Young: 
Theaterkrant.nl****: ‘Naar deze guitige en ontwapenende verteller luisteren en kijken, is genieten.’
De Standaard****: ‘Een (h)eerlijke vertelling.’
Cabaret.nl****: ‘Als verhalend cabaretier weet hij van a tot z te boeien. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen.’  
 

Tickets zijn te koop via www.peeriscoop.nl of telefonisch via 0183-690022

advertentie
advertentie