Sterk verdedigend werk met keepster Tosca Kortleve
Sterk verdedigend werk met keepster Tosca Kortleve Kimberly de Pater

Stunt blijft uit voor waterpolodames DeLinge/PCG

11 oktober 2021 om 14:18 Sport Deel je nieuws

De waterpolo dames van DeLinge/PCG speelde afgelopen zondag opnieuw een bekerwedstrijd tegen eerstedivisieclub MNC Dordrecht. Door een sterke wedstrijd wisten zij het lang spannend te houden in Gorinchem, maar helaas gingen de punten naar Dordrecht.

In de eerste periode kwamen de dames uit Dordrecht snel met twee doelpunten voor. Echter kwamen de dames van DeLinge/PCG snel terug in het spel, doordat Iris Schepers met een goede actie de bal in het doel wist te krijgen. Hierdoor werd de wedstrijd direct weer spannend.

Het verdere verloop van de wedstrijd liep gelijk op. Door een ijzersterke verdediging mistte de dames uit Dordrecht kans op kans. Één seconde voor het einde van de tweede periode lukte het Merel van der Veen om van afstand de stand op 5-5 te brengen. 

In de derde periode lukt het de dames uit Dordrecht direct uit te lopen naar 5-7, maar door goed keepers werk van Tosca Kortleve bleven meer doelpunten uit. Kimberly de Pater wist de stand nog terug te brengen tot 6-7.

In de laatste periode wist Laura van de Brom de dames van DeLinge/PCG op een gelijke hoogte van 7-7 te brengen. Helaas was dit niet genoeg en wonnen de dames van MNC Dordrecht de wedstrijd met 7-9.

Score: Lupi Lopez Caridad, Kimberly de Pater beide 2x, Merel van der Veen, Iris Schepers, Laura van den Brom allen 1x.

Zaterdag spelen de waterpolo dames van DeLinge/PCG tegen de Rijn uit Wageningen en vervolgen zij hiermee weer de competitie.

advertentie
advertentie