Kabarett Dapitulet
Kabarett Dapitulet Bernard Jan Verkoren

apituley & dagelet - kabarett dapitulet

15 oktober 2021 om 11:31 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdagavond 26 oktober staan violiste Esther Apituley, acteur/trompetist Hans Dagelet en Christiaan Kuyenhoven met hun voorstelling “Kabarett Dapitulet” in Theater Peeriscoop.

Ze spelen drie figuren dwalend in een woud van woorden, anekdotes, bespiegelingen en muziek. Ze gaan de snoepwinkel van de kunst binnen en vullen hun mand met teksten van schrijvers als Bomans, Beckett, Charms en Dagelet zelf. Ook stukken van componisten als Pärt, Satie en Ellington vullen deze artistieke, absurdistische, magische snoepmand.

“Een absurdistisch baken in een ernstige wereld: chaotisch en aangrijpend” ???? NRC

Esther: 

Altvioliste Esther Apituley verrast steeds opnieuw met haar virtuoze klassieke concerten en afwisselende programma’s met werken van onder meer Bach, Brahms, Schumann en Dohnany. Als ‘maîtresse’ van de altviool is Esther gedreven door vernieuwing. Esthers grote wens is dat zoveel mogelijk mensen- en zeker ook kinderen- in de ban raken van klassieke muziek. Na een lange en intensieve praktijk in de klassieke muziek vond ze de juiste snaar. 

Hans: 

Hij was als kleine jongen onder de indruk van kerkmuziek, van de gregoriaanse gezangen en het orgel. Op zijn 14e was hij vaak bij de radio te vinden, waar hij symfonieën dirigeerde. Hans Dagelet koos uiteindelijk voor trompet en speelde in verschillende bandjes. We kennen hem weliswaar als acteur, maar hij speelt nog steeds. Zo toerde hij drie-en-een-half jaar als trompettist met Spinvis.

Muzikaal absurdisme en absurd muzikaal. Misschien heeft onze wereld - in de greep van dodelijke ernst - wel weer eens zoiets nodig. Trakteer uzelf op een magisch avondje theater vol humor en muziek, waarvan u nog lang zult nazinderen.

De voorstelling begint om 20.30 uur en de foyer is een uur voor aanvang geopend. De entree bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties.

Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

advertentie
advertentie