boekcover
boekcover n.t.v.

Wees stoer zoek een baan

20 oktober 2021 om 07:04 Lokaal Deel je nieuws

Wees stoer zoek een baan

Wil je stoer zijn: gaat dan opzoek naar werk. Dan kun je trots op jezelf zijn en ook je familie. De werkgevers schreeuwen om personeel In uitlopende sectoren.Je hele leven van een uitkering profiteren die de werkende moet opbrengen is onverantwoordelijk naar de maatschappij toe. Over je uitkering bouw je geen pensioen op met werken wel. Dus, denk ook aan je toekomst.

Een tip.

Ben je werkeloos en denk je zonder diploma geen kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Dan is dit boek “De ongeschoolde werkman” een steuntje in je rug. Door het boek te lezen krijg je meer zelfvertrouwen. En laat je niet in een hoekje drukken door verlies van eigenwaarde.

“De ongeschoolde werkman”.

Diverse beroepen: Detailhandel – Verkoop ijzerwaren, Bankwerker – Het maken van patrijspoorten en scheepsramen, Horeca – Het werken op een cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn de SS Rotterdam, Constructiebankwerker bij de Vries Robbé, Scheepswerf de Merwede - IJzerwerker.Tehuis voor dakloze in Amsterdam – Maatschappelijke medewerker.  Alle verhalen zijn praktijk gericht, humoristisch en spannend.

Praktijkgericht: Brander, montage, lassen, verkoop, horeca. Humoristisch: Machinebrander solliciteert bij een verkeert bedrijf. Bankwerker wordt door zijn collega op een verkeert adres thuisgebracht.

Spannend: Het werken aan boord van een cruiseschip met windkracht 10 op de Atlantische oceaan. Het begeleiden van mensen met verschillende achtergrond b.v.  Ex-gedetineerden en alcoholverslaving.

Wat de hoofdfiguur Cornelis in het boek kan, kunt u ook! U bezit ook verborgen talenten.

Hier een recensie van een lezer:

Cornelis is een ondernemende jonge jongen, die overal op af stapt en probeert zijn kansen te grijpen als het gaat om het vinden van werk. Hij kon niet meer naar school, want in zijn tijd was het vaak zo dat er geld verdiend moest worden om rond te komen. Hij leert in de praktijk voldoende om zijn werk te kunnen doen met de hulp van zijn collega’s.  

 Ex leraar MBO  Peek

Het boek is te koop bij de Boekenkist - Arkelstr. 17.

Prijs 19,95 euro.

advertentie
advertentie