Marianne Vos bij Radio A-FM
Marianne Vos bij Radio A-FM Piet Hartman

Marianne Vos Cycling Center (?)

1 augustus 2019 om 20:19 Wielrennen Deel je nieuws

Liefst drie reacties kreeg ik naar aanleiding van mijn oproep om een Marianne Vos Cycling Center uit de grond te stampen. Duizendpoot Henk van Noorloos schreef dat het Willem van Oranje College volle kracht gaat meewerken aan het plan. Hieperdepiep! Een school met pit. Wethouder Peter van der Ven schreef een glanzend idee te hebben, maar hij zit te springen om mensen en geld. Nee, de gemeente geeft geen cent. De elite van Altena doet mee. Volgens het CBS 500 miljonairs met gemiddeld drie miljoen… Wie met een berg geld aan de hemelpoort komt, komt er geheid niet in, zo staat geschreven. De fanatiekste reactie kwam van advocaat Esther Vroegh. Leuk, maar zo eenvoudig is het niet, schreef ze. Laat topladie Esther Vroegh een echte kuitenbijter zijn. Ze lost in een vloek en een zucht moordzaken op, ze weet waar het geld naar de Bahama’s klotst en ze haalt hebberige mensen in no time uit hun groeibubbel. Ik verwacht dat dit supertrio de sprint aantrekt om ons Marianne Vos een zinvolle oude dag te bezorgen. En Altena een highlight!

Begin van deze eeuw heb ik opgeroepen om tot één Altena te komen. Vrienden verklaarden me voor gek, maar zie… Aalburg, Woudrichem en Werkendam bedrijven nu met horten en stoten de liefde. Het blijkt weer eens dat een mens gelukkig wordt van verbinding en ontwikkeling. Voor mijn cyclingdream hebben we een boerderij met een lap grond nodig. Levenslustige vrouwen van waar ook ter wereld kunnen daar van ons Marianne fietsles krijgen. De befaamde architect Frank Ruiter staat startklaar  om, voor een habbekrats, een landgoed met B&B, boerenrestaurant, veldrijbaantje, bijenhotel en een hok voor leefstijlarts Trudy Vlot te ontwerpen. Ze slikken daar geen drugs, geen lachgas, maar puur natuur, zonder round-up en met mate.

Altena gaat echt On the Way to Planet Proof. We hebben maar één groot probleem en dat is de verhitting van de aarde door de mens. 

Piet Hartman - www.piethartman.nl

 

 

advertentie
advertentie