Unitas zo - Moerse Boys
Unitas zo - Moerse Boys Theo Bos

Unitas kijkt uit naar kampioenschap

8 maart 2020 om 20:41 Voetbal Deel je nieuws

Net als de vorige week moest Unitas aantreden tegen een degradatiekandidaat. UNITAS Zo – MOERSE BOYS  3 – 1. Het ging er meteen flink op met als resultaat dat in de 8e minuut Jay-Jay Meierdres zijn directe tegenstander met de bal aan de voet te snel af was en vanaf de achterlijn strak kon voorzetten. Medhanie Habtemariam stond klaar en tikte de 1-0 binnen.

In de 13e minuut werd Pascal de diepte ingestuurd maar zijn inzet belandde tegen de keeper. In de 24e minuut  was er een prachtige pass van Mo Kibrom op Medhanie Habtemariam. Zijn doelpoging ging naast. Ondanks de kansen was Unitas in deze fase zeer slordig in balbezit, wist men af en toe de medespeler slecht te vinden en werden er aan de bal regelmatig foute keuzes gemaakt. Dit maakt dat de tegenstander de kans krijgt om weer in de wedstrijd te komen. In de 31e minuut moest Ruud Verberk 2x redding brengen bij één situatie. De uitval van Unitas via Jay-Jay Meierdres mondde uit in een schot op de keeper , waar een breedtepass op de mee gesprinte Pascal van Delden misschien een betere optie was geweest. De door Moerse Boys afgeweerde corner belandde uiteindelijk in de verdediging van Unitas . Zij konden er alles mee doen , maar door een miscommunicatie tussen Ruud Verberk en Stefan van Hulst belandde de bal in de Unitasgoal via het hoofd van de Unitas aanvoerder. Dat betekende de 1-1. Unitas was even beduusd maar moest verder. Net voor rust knalde Kevin Cornet nog een keer op de keeper, maar het bleef 1-1.

Na rust was er in de 51e minuut een kopkans voor Medhanie Habtemariam, maar weer kwam er niet meer dan een corner uit. Unitas ging iets anders spelen toen Yevghenni Marcelli Joey Lokasi kwam afwisselen.

In de 65e minuut verstuurde Medhanie Habtemariam een splijtende pass richting de rechtervleugel waar Jay-Jay Meierdres de bal ontving. Zijn voorzet werd kogelhard tegen de touwen gevolleerd door Pascal van Delden en het stond 2-1. Unitas kreeg hierna een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden want de tegenstander was mur . Uiteindelijk werd er in de 87e minuut gescoord door Yevghenni Marcelli die even de turbo aanstak en fraai de 3-1 in de verre hoek schoot. De buit binnen en de koppositie gehandhaafd.