Afbeelding
archief BDUmedia

Carbidschieten binnen bebouwde kom Gorinchem verboden, vergunning nodig voor daarbuiten

3 december 2020 om 07:35 Activiteiten

GORINCHEM Het kabinet heeft voor de komende jaarwisseling tot een vuurwerkverbod besloten. Er zijn signalen dat door dit tijdelijke vuurwerkverbod carbidschieten een mogelijk alternatief wordt.

Om geluidsoverlast te voorkomen, is carbidschieten binnen de bebouwde kom verboden. De bebouwde kom van Gorinchem is geen geschikte omgeving voor deze activiteit. Carbidschieten veroorzaakt namelijk geluidsoverlast voor omwonenden of de omgeving waar het schieten plaatsvindt.

Voor carbidschieten buiten de bebouwde kom kan een geluidsontheffing aangevraagd worden. Deze aanvragen worden via de normale procedure behandeld. Dit betekent dat aanvragen hiervoor uiterlijk 9 december bij de gemeente moeten worden ingediend. Mocht er geluidsontheffing worden verleend, blijven uiteraard alle coronamaatregelen van kracht.

Burgemeester Reinie Melissant: ,,Ook Oud en Nieuw zal er dit jaar anders uitzien door Corona. Ik begrijp dat dit een bittere pil is voor iedereen. En misschien wel met name voor vuurwerkliefhebbers. Ik roep iedereen met klem op zich aan de coronamaatregelen te houden. En te letten op de veiligheid en gezondheid van jezelf en je naasten.”

advertentie
advertentie