Hergebruik in de schijnwerpers

26 april 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - In het kader van de expositie 'Te mooi om weg te gooien' vinden in de komende weken weer verschillende activiteiten plaats. Op zondag 4 mei vertrekt een touringcar vol geïnteresseerden naar de Verbeke Foundation bij Antwerpen, een 'ongepolijst' museumdomein met bijzondere voorbeelden van hergebruik van Nederlandse en Belgische kunstenaars. (aanmelden bij het museum via : j.versluis@gorinchem.nl of telefonisch: 0183-632821)

Op zaterdag 10 mei verzorgt gastconservator Jack van Mildert om 13.30 uur een rondleiding door de expositie, waarbij hij zijn toehoorders verrast met talloze interessante achtergrondverhalen over de getoonde werken. Aanmelden is niet nodig.

Dat geldt ook voor de prijswinnende documentaire over beeldend kunstenaar Diet Wiegman die op zondag 11 mei de hele dag wordt vertoond tijdens de Culturele Route. Bezoekers kunnen dan ook genieten van de vele kunstwerkjes die zijn ingezonden in het kader van zijn 'alles moet weg museum'. Tientallen bezoekers namen een fragment van een oud kunstwerk mee en transformeerden het in een nieuw object, dat aan de tentoonstelling werd toegevoegd.

Ook liefhebbers van Gorcums historie kunnen tijdens de Culturele Route op 11 mei - gratis - terecht: deskundige Roy Tepe verzorgt dan om 15.00 uur een rondleiding door de expositie over de Martelaren van Gorcum.

advertentie
advertentie