Film Front Festival Gorinchem

14 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Een projectie van een schoonzwemster op de ramen van het Oude Stadhuis, de strijd tussen scholieren in de scholierencompetitie, een in Thaise sferen ingerichte buitenbioscoop bij Theater ’t Pand; allemaal activiteiten die van 22 mei tot en met 24 mei te zien zullen zijn tijdens het Film Front Festival. ‘We staan er nu goed voor met alle voorbereidingen, dus ik verwacht dat we weer een spetterend festival neer gaan zetten’, zei voorzitter Ruben Pest.

Het jaarlijkse Film Front Festival staat in het teken van het bieden van een podium aan jonge filmmakers. De organisatie vindt dat het goed is om te weten wat films met je doen en hoe het allemaal werkt, zowel op een positieve als negatieve manier. ‘Dat je je bewust bent van al het bewegende beeld om je heen is heel belangrijk. Wij willen hier graag iets aan bijdragen’, aldus de voorzitter. Al een jaar zijn hij, de rest van de organisatie en een hoop vrijwilligers bezig met het organiseren van het evenement. Het thema van het festival zal dit jaar ‘water’ zijn, vanwege het feit dat Gorinchem omringd is door water.

Op donderdag 22 mei zal het festival van start gaan in het centrum van Gorinchem met een projectie van winnares Eefje Vaghi bij de uitgeschreven competitie voor jonge filmmakers. Een schoonzwemster beweegt zich door het Oude Stadhuis en laat men kennis maken met een choreografie en een nieuwe manier van filmen. Op vrijdag 23 mei zal de scholierencompetitie plaatsvinden, waarbij een deskundige jury de ingezonden films van scholieren zal beoordelen en de winnaar zal belonen met een prijs. Zaterdag 24 mei zal het festival worden afgesloten met de film ‘The Impossible’ in de buitenbioscoop. De steeg voor deze buitenbioscoop wordt dan omgebouwd tot een Thaise tempel en zal ingericht worden met Thaise hapjes.

De voorzitter hoopt ook dit jaar weer veel mensen te kunnen verwachten bij het festival. ‘We spenderen veel tijd en energie aan het organiseren van de activiteiten in onze vrije uren, maar dat heeft zeker ook zijn charme. Het is erg leuk.’

advertentie
advertentie