Het jeugdatelier staat die jaar in het teken van Hugo de Groot
Het jeugdatelier staat die jaar in het teken van Hugo de Groot Marleen van Zwienen

Jeugdatelier Gorinchem is weer gestart

11 april 2021 om 19:05 Activiteiten

GORINCHEM Na een lange winterstop is het Jeugdatelierweer begonnen, de lessen zijn op maandag en donderdag na school van 15.30-17.30 uur. Het jaar 2021 is het Hugo de Groot jaar. We herdenken dat Hugo 400 jaar geleden in de boekenkist ontsnapte vanuit Slot Loevestein. 

Speciaal voor de basisscholen in de regio is een boekje in de serie Erfgoed en Cultuur geschreven. De tekeningen zijn gemaakt door Yasin Arslan, een leerling van het Jeugdatelier op de Poorter. Alle leerlingen van het Jeugdatelier gaan aan de slag met het Hugo de Groot project. We gaan schilderen en maken daar een prachtige expositie in de stad van. Daarnaast wordt door een jury bepaald welke schilderijen in het groot op de banners in de sluis komen. Daar blijven ze een jaar hangen. Wat we verder allemaal doen hangt af van de inbreng van de leerlingen. Samen bepalen we het creatieve lesprogramma.

Schrijf je snel in om een plekje op jouw voorkeursdag te krijgen. Het Jeugdatelier is speciaal voor cursisten tussen 8 en 14 jaar oud. De formule voor het Jeugdatelier en Seniorenatelier is gelijk. 30 afwisselende kunst- en cultuurlessen per jaar. De inhoud van de lessen wordt samen met de deelnemers bepaald. De deelnemers aan het Seniorenatelier moeten nog even geduld hebben voordat we weer mogen starten. Hou de berichten goed in de gaten of stuur een mailtje om op de hoogte gebracht te worden.

De lessen van het Jeugdatelier en Seniorenatelier worden gegeven in de ULO, hoek Boerenstraat/Zusterstraat in Gorinchem. Meer informatie en contactgegevens via www.ateliergorinchem.nl

advertentie
advertentie