Afbeelding

Fotogroep Lumière organiseert een basiscursus fotografie

2 februari 2023 om 08:40 Activiteiten

WOUDRICHEM Fotogroep Lumière organiseert dit voorjaar bij voldoende belangstelling een basiscursus fotografie. Motto: “Leer je camera beter kennen en maak prachtige foto’s”.

Tijdens de cursus worden interactief diverse basistechnieken behandeld, zoals: 

- diafragma, sluitertijd en ISO en het effect daarvan bij het maken van een foto.

- digitale functies zoals witbalans en histogram komen aan de orde

.- ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van filters en compositieregels om tot sterkere beelden te komen.

Naast theorie bestaat de cursus uit het onder begeleiding zelf bezig zijn met eigen camera en eigen werk.

Kosten basiscursus: €150,- p.p. (consumpties en reiskosten voor eigen rekening). Aantal lessen: drie theorieavonden van 20:00 tot 22:00 uur. Twee praktijklessen (in de natuur en in een stad). Cursuslocatie: ’t Rondeel Woudrichem (theorie), Groesplaat en Rotterdam (praktijk). Aanvangsdatum: woensdagavond 15 maart, 20:00 uur. Theorie op woensdagavond op 15 maart, 12 april en 3 mei. Praktijk op zaterdagmorgen 25 maart (Groesplaat) en zaterdagmorgen 22 april (Rotterdam). Docenten: Hans Timmer (specialisatie landschap/natuur) en Peter Rochat (specialisatie urbex/architectuur). Aantal deelnemers: minimaal 8. Meenemen: camera (spiegelreflexcamera of systeemcamera met handmatig instelbare sluitertijd en diafragma) en indien beschikbaar de handleiding van de camera.

Aanmelden: per e-mail aan marc.poppe@wxs.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats,telefoonnummer, e-mail adres, merk/type fototoestel en eventueel specifieke wensen.

LUMIÈRE

Fotogroep Lumière is een actieve groep van enthousiaste amateurfotografen die zich bezighouden met allerlei vormen van fotografie. Behoudens de zomerperiode komen de leden gemiddeld genomen elke 3 weken op woensdagavond bijeen in de clublocatie in cultureel centrum ’t Rondeel in Woudrichem. Op de clubavonden worden de gemaakte foto’s beoordeeld of wordt er een specifiek onderwerp behandeld door de leden of een spreker/mentor. Hierbij valt te denken aan cameratechniek, compositie en belichting. Ook is het mogelijk dat er een andere vakfotograaf wordt gevraagd om een presentatie te geven over zijn of haar werk.

De clubavonden worden op locatie of in Cultureel Centrum ’t Rondeel gehouden, Het Rond 2 te Woudrichem. Aanvang 20:00 uur, eindtijd ca. 22:00 uur. In de pauze kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het Cultureel Centrum, zoals de bar en de toiletten. Afhankelijk van de activiteit die op de betreffende avond gepland staat kan gevraagd worden om fotoapparatuur mee te nemen, dit wordt vooraf kenbaar gemaakt.

Naast de clubavonden in ‘t Rondeel gaan de leden ook op locatie fotograferen. Plaats en onderwerp zijn afhankelijk van het thema waaraan gewerkt wordt.

Voor de algemene activiteiten die door de club georganiseerd worden, ontvangen de leden van het secretariaat een planning. Op deze planning treft men de datum van de bijeenkomst en de activiteit die gepland staat.

INSTUREN FOTO’S VOOR BESPREEKAVONDEN

Een aantal avonden per jaar worden er foto’s van de leden besproken. Dit kan aan de hand van een thema zijn, maar ook foto’s van vrij werk. Leden van de club of de mentor leiden dat gesprek en prikkelen de leden tot reactie.

Naast een algemeen programma heeft Fotogroep Lumière een aantal werkgroepen die een bepaalde stroming in de fotografie volgen zoals Werkgroep architectuurfotografie, werkgroep portret -/ studiofotografie en werkgroep natuur-, landschap- en macrofotografie. Deze werkgroepen organiseren zelfstandig activiteiten die aansluiten bij hun interesse. Van de leden wordt verwacht dat zij zich voor minstens één werkgroep aanmelden, dit mogen er ook meer zijn als je daar voldoende tijd voor hebt. Aanmelden kan bij de beheerder van de betreffende werkgroep.

CURSUSSEN 

Voor beginnende en gevorderde fotografen biedt Fotogroep Lumière een cursus waaraan deelgenomen kan worden. Deze cursus wordt door enkele leden van de fotogroep gedurende enkele avonden gegeven. Meer informatie ontvangen de deelnemers na inschrijving.

Jaarlijks wordt binnen de club ook een wedstrijd georganiseerd aan de hand van een vooraf vastgesteld thema. De foto’s, afdrukken en passe-partouts dienen te voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden die voor aanvang van de wedstrijd aan de leden verstrekt worden.

VERZORGEN VAN DE ACTIVITEITEN

Om alle activiteiten van Fotogroep Lumière te kunnen organiseren, worden deze door de leden gezamenlijk verzorgd, zoals het organiseren van de clubavonden, hulp bij de praktijkavonden van de cursussen, aansturen van een werkgroep, inlijsten van foto’s etc. Van ieder lid wordt dan ook verwacht om hieraan in overleg met het secretariaat deel te nemen.

De contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 120,- per kalenderjaar.

Afdrukken voor de algemene exposities worden zoveel mogelijk uit de clubkas vergoed. Kosten voor brandstof, parkeergeld, consumpties etc. worden door de leden gedeeld. Voor meer informatie: zie de website van Fotogroep Lumière www.fotogroeplumiere.nl.  Aanmelden per e-mail via info@fotogroeplumiere.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie