Lampenkampen zijn de eyecatchers van de Schemermarkt
Lampenkampen zijn de eyecatchers van de Schemermarkt Ondernemers Langendijk

Schemermarkt maakt van Langendijk in Gorinchem weer sfeervol shopwalhalla

8 september 2023 om 11:57 Activiteiten

GORINCHEM De Langendijk is een dijk van een winkelstraat met tal van gezellige, specialistische winkeltjes. Tijdens de jaarlijkse schemermarkt op vrijdag 22 september is de dijk nog nèt iets gezelliger. Petra Dame van Peets Imperfections is samen met de ondernemers van Sweet Ima, de Buurvrouw en Mimosa kartrekker van het sfeervolle evenement.

De Schemermarkt beleeft dit jaar haar vijfde editie en biedt dit jaar weer leuke extraatjes. Zo treedt in het intieme Lutherse kerkje het koor Evergreens op. DJ Booth draait de hele avond plaatjes. Wie van dansen houdt kan genieten van een optredens van Dance Squad en een balletschool. Het kringloopcentrum zorgt net als andere jaren voor meubilair als extra aankleding van de winkelstraat. Alles van de Kringloop Gorinchem is ook te koop die avond. Specialiteit van de schemermarkt zijn de vele lampenkappen die over de gehele dijk worden opgehangen, omdat ieder jaar weer lampenkappen sneuvelen worden weer nieuwe ingezameld. Ook het Schemertheater is dit jaar weer geopend, ditmaal in het tijdelijk leegstaande pand van Twine Drink & Dine op de Langendijk.


Net als andere jaren bieden alle winkeliers ludieke extraatjes. Meer dan dertig kramen met mooie producten van ondernemers van de Langendijk, maar ook van creatievelingen uit de regio, maken van het struinen over de Langendijk een feestje. Zachte vachtjes, lieve babycadeautjes, serviesgoed en lekkers maakten het moeilijk kiezen uit alle koopwaar. Particuliere standhouders verkopen een grote variatie aan kleding, snuisterijen en lekkers. Voor de Schemermarkt zijn nog enkele kramen te huur, aanmelden kan bij kramenschemermarkt@gmail.com 

Afbeelding
De Schemermarkt van 2018 was een groot succes, er kwamen veel mensen op af.
advertentie
advertentie