Afbeelding
Sonja Bron

Wat staat daar nou?! Komische genialiteit

15 november 2021 om 15:23 Column Wat staat daar nou?

,,Dus de krant plaatst een bericht op Facebook van een journalist die in de krant berichten op Facebook recenseert?”, schreef Chris Poldervaart zo’n twee weken geleden onder het facebookbericht van... jawel... mijn column. Scherpe analyse, dacht ik bij mijzelf toen ik deze reactie las, want heel veel meer is het inderdaad niet.

Het feit dat mijn column niet alleen in de papieren krant wordt gepubliceerd, maar ook op Facebook is te lezen, is niet per se het belangrijkste onderdeel van het gehele concept. Maar de berichten van De Stad Gorinchem worden nu eenmaal voor een groot deel ook op Facebook geplaatst. Dus waarom mijn column niet?

Ik vind het dus helemaal niet vreemd dat mijn column op Facebook te lezen is. En de redactie dus blijkbaar ook niet. Dimitri Vroegh vindt het echter wel vreemd, laat hij weten in een reactie op de opmerking van Chris Poldervaart. ,,Al hoop ik elke keer nog stiekem dat er een komische genialiteit achter schuil gaat”, schrijft hij er achteraan. Daar moet ik hem in teleurstellen; er is voor zover ik dat kan beoordelen geenszins sprake van enige komische genialiteit. Wie daar anders over denkt kan een reactie achterlaten in de comments onder het Facebookbericht ;-).

En zo krijgt Dimitri Vroegh het voor elkaar dat ik me laat verleiden tot iets waar ik, voordat ik met het schrijven van columns begon, een duidelijke afspraak over had gemaakt met mezelf: geen column schrijven over de reacties op mijn column. Ik vind dat namelijk absoluut geen komische genialiteit, maar eerder een gebrek aan inspiratie.

Mirjam de Swart

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie