Afbeelding
Gemeente West Betuwe

Een online ouderavond over de invloed van corona op pubers

Corona Dossier coronavirus

[WEST BETUWE] Op maandagavond 15 maart om 20.00 uur houdt de gemeente West Betuwe samen met een aantal partners een online ouderavond. In een theaterachtige setting krijgen ouders en opvoeders antwoord op vragen over de invloed van corona op hun pubers. 

De coronatijd is voor veel pubers een zware tijd. Het leidt tot verveling en minder sociale contacten. En dat terwijl hun leven in bloei moet staan. Veel ouders vragen zich af hoe zij hiermee om moeten gaan. En hoe zij het bespreekbaar kunnen maken. Tijdens de online ouderavond spelen acteurs van Helder Theater herkenbare situaties na. Zo krijgen ouders inzicht in wat corona doet met pubers én waarom dit zo is.

,,Het is natuurlijk niet de hele avond informatie zenden. Ouders kunnen vragen stellen en vragen beantwoorden via een online tool. Ook ontvangen ze tips en handvatten hoe je pubers het beste kunt begeleiden. En dit allemaal aan de hand van voorbeelden. Het is daardoor allemaal heel begrijpelijk en laagdrempelig.” Aldus Hester Dadema van Helder Theater. Ook de praktijkondersteuner namens de gemeente West Betuwe, De GGZ Gelderland Zuid en Welzijnsorganisatie Connect2jeugd inspireren ouders vanuit hún werkveld.

De mentale gezondheid van jongeren is belangrijk. Dat onderschrijft ook Wethouder Ton van Maanen. ,,We zitten inmiddels meer dan een jaar thuis. En zijn beperkt in onze mogelijkheden om mentaal gezond te blijven. We zien jongeren én ouders worstelen tijdens deze coronaperiode. Het is dan goed om van elkaar te horen hoe iedereen omgaat met pubers. En tegen welke uitdagingen iedereen aanloopt.”

De online ouderavond vindt plaats op maandagavond 15 maart van 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Je kunt je vanaf nu aanmelden via www.westbetuwe.nl/mijnpuber.

advertentie
advertentie